Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνία για το μέλλον της ΑΓΕΤ

Συνάντηση αντιπροσωπείας των σωματείων χτες με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Μ. Κωστόπουλος: Να επιστρέψει η ΑΓΕΤ στο δημόσιο και να ασκηθεί κλαδική πολιτική

Η κατάσταση στην ΑΓΕΤ και η τύχη της επιχείρησης μετά την εκπνοή της σύμβασης με την "Καλτσεστρούτσι" φέτος το Μάη, ήταν το αντικείμενο χτεσινής συνάντησης πολυμελούς αντιπροσωπείας των σωματείων της ΑΓΕΤ με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της επιχείρησης και διαμαρτυρήθηκαν για τις ανακολουθίες των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας, που άλλα έλεγαν στο παρελθόν και άλλα κάνουν σήμερα.

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο Μ. Κωστόπουλος ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος για την ΑΓΕΤ και οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

α.Η ΑΓΕΤ, επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, όπως χαρακτηρίστηκε από όλα τα κόμματα στην κυβέρνηση Ζολώτα, πρέπει να επιστρέψει στο δημόσιο.Αυτή τη θέση - σημείωσε - διατύπωσε προεκλογικά και το ΠΑΣΟΚ,αλλά τώρα ξεχνάει τη διακήρυξή του.

β.Να διαμορφωθεί συγκεκριμένη κλαδική πολιτική και στο χώρο του τσιμέντου, ώστε η χώρα να διαθέτει κάποια όπλα αντίστασης στα χέρια της ενάντια στις επιδιώξεις του πολυεθνικού καρτέλ τσιμέντου.

γ.Να προστατευτούν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, που καθημερινά παραβιάζονται και καταργούνται από τη σημερινή διοίκηση της ΑΓΕΤ. Να προστατευτεί το εισόδημά τους και κυρίως το δικαίωμα στη δουλιά.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατάγγειλε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει την καταστροφική - όπως τη χαρακτήρισε - πολιτική της ΝΔ, οχυρωμένη πίσω από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και υποταγμένη στις αποφάσεις του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Υπογράμμισε ότι δεν είναι μοιραίο να καταστραφούν όλοι οι παραγωγικοί ιστοί της χώρας, στο όνομα του "ευρωπαϊσμού...". "Μοιραίοι και άβουλοι - τόνισε - είναι όλοι εκείνοι που γυρίζουν την πλάτη στα προβλήματα και στις αγωνίες του λαού και υποκλίνονται, με αντίληψη σύγχρονου ραγιά, στις ντιρεκτίβες των λεγομένων "εταίρων" της ΕΕ". Τέλος, δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα ξαναφέρει στη Βουλή το θέμα, αλλά σημείωσε, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των σωματείων, "συν Αθηνά και χείρα κίνει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ