Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να προστατευθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Κέντρο Πειραιά

Η οικοδόμηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα συγκροτηθεί από την εργατική τάξη, τους αγρότες, τα μικρομεσαία στρώμματα της πόλης και στη βάση των κοινών τους συμφερόντων και των καθημερινών τους αγώνων, είναι η πρόταση αγώνα που απευθύνει το ΚΚΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, χρέος των κομμουνιστών είναι να αναδείξουν στην εργατική τάξη την ανάγκη κατανόησης των προβλημάτων των μικρομεσαίων εμπόρων, συμβάλλοντας για την εξάλειψη των διαχωριστικών γραμμών και το βάθεμα της ενότητάς τους. Αυτό τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Κέντρο Πειραιά, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Χρ. Κορτζίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γραμματέας της ΚΟΠ Βαγγέλης Ξένος,ο Γραμματέας της ΚΟΒ ΕΒΕ Πειραιά Σαράντης Παπαδόπουλος,ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Χαράλαμπος Κεφάλας,ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Παναγιώτης Σαλπέας,ο Γραμματέας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά Παντελής Αντωνιάδης,ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά Θόδωρος Παναγόπουλος,ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Νίκαιας και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου του μεγάλου λιμανιού.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου μίλησαν για τη θετική αντιμετώπιση από το ΚΚΕ της πρότασής τους για διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, εκφράζοντας την ευχή να ανταποκριθούν και άλλοι στο κάλεσμά τους. Η Αλ. Παπαρήγα παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως το ΚΚΕ ανταποκρίθηκε με ευχαρίστηση στο κάλεσμα που του έδωσε την ευκαιρία, στα πλαίσια της επικοινωνίας του με το λαό, η οποία αποτελεί το οξυγόνο του Κόμματος, να εκθέσει τις θέσεις του αλλά και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα των μικρομεσαίων εμπόρων, έτσι ώστε να τα παρουσιάσει στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή. Στη συνέχεια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρουσίασε αναλυτικά τις προσυνεδριακές θέσεις του Κόμματος που αφορούν τους ΕΒΕ τονίζοντας πως αυτοί πλήττονται άμεσα από την επέλαση των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων και οδηγούνται σε συρρίκνωση και μαρασμό. Από αυτή την άποψη - σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα - πρέπει να προστατευθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αποτελέσουν την ασπίδα απέναντι στην ξένη διείσδυση. Η ανάπτυξη - κατέληξε - συνδέεται με τη σύγκρουση με τις κυρίαρχες πολιτικές και από αυτή την άποψη είναι πολιτικό συμφέρον των μικρομεσαίων επιχειρηματιών η ανταπόκριση στο κάλεσμα αγώνα που απευθύνει το ΚΚΕ.

Στη συνέχεια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε σε πλήθος διευκρινιστικών ερωτήσεων και ακολούθησε ένας πλούσιος διάλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ