Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΕΓΚΙΑ - ΠΑΟ
Στο έλεος του καιρού...

Τρίωρη χιονοθύελλα χτες στη Βαρσοβία. Ο Ισπανός διαιτητής Ντίαζ Βέγκα αποφασίζει για τη διεξαγωγή ή όχι του αγώνα. Επιχαίρουν οι Πολωνοί για τις καιρικές συνθήκες

Καιρού... επιτρέποντος και... διαιτητή θέλοντος θα γίνει σήμερα το ματς του Παναθηναϊκού με τη Λέγκια στην παγωμένη Βαρσοβία. Ενας από τους κορυφαίους ρέφερι στην Ευρώπη ο Ισπανός Μανουέλ Ντίαζ Βέγκα θα αποφασίσει σήμερα το μεσημέρι αν τελικά γίνει το μεγάλο ματς στα πλαίσια την προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Χτες στη Βαρσοβία οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν αφού για πάνω από τρεις ώρες είχαμε σφοδρή χιονοθύελλα. Ετσι οι 4 τόνοι αλάτι (!) που έριξαν οι άνθρωποι της Λέγκια στο γήπεδο πήγαν στράφι, αφού και πάλι ο αγωνιστικός χώρος πάγωσε και μόνο με... θαύμα θα καθαρίσει μέχρι το βράδυ στις 9.30 που είναι προγραμματισμένος να αρχίσει ο αγώνας. Στην περίπτωση που το ματς αναβληθεί ο διαιτητής θα καλέσει και πάλι τις ομάδες στη σέντρα αύριο την ίδια ώρα και αν και πάλι δε διεξαχθεί η συνάντηση, η ΟΥΕΦΑ θα είναι αυτή που θα αποφασίσει την έδρα και ενδεχομένως τη χώρα που θα γίνει ο πρώτος προημιτελικός αγώνας.

Χτες ο Ισπανός διαιτητής επιθεώρησε το γήπεδο όπου συνάντησε Πολωνούς στρατιώτες να προσπαθούν να σπάσουν τους πάγους. Μετά την επιθεώρηση ο Βέγκα εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα.

Αναφερόμενος στον αγώνα ο Χουάν Ραμόν Ρότσα τόνισε: "Ο Θεός να βάλει το χέρι του μην χτυπήσει κανένας παίκτης. Είμαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο τέτοιο άθλιο αγωνιστικό χώρο δεν έχω ξαναδεί. Δε νομίζω ότι θα γίνει το ματς. Αν τελικά όμως ο διαιτητής δώσει το πράσινο φως, εμείς πιστεύω ότι έχουμε τα φόντα να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ολοι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι και σε καμία περίπτωση δε θα φοβηθούμε τους Πολωνούς. Αλλωστε στα δύσκολα ο ΠΑΟ έχει δείξει την αξία του". Πιθανή 11άδα για τους πράσινους: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Μπορέλι, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καπουράνης, Βαζέχα, Δώνης, Μαραγκός ή Αλεξούδης. Ο τελευταίος αν ξεκινήσει από την αρχή θα έχει ειδική μάσκα στη σπασμένη του μύτη.

Λέγκια: "Σύμμαχος μας ο καιρός"

Από την πλευρά τους οι έτεροι πράσινοι της Λέγκια είναι αισιόδοξοι για την έκβαση του αγώνα. Ο τεχνικός των Πολωνών, Πάβελ Γιάνας, δηλώνει: "Οι καιρικές συνθήκες σίγουρα μας ευνοούν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει συνηθίσει να αγωνίζεται με χιόνια. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι εμείς έχουμε την πρόκριση στο τσεπάκι μας. Νομίζω ότι όλα θα κριθούν και στα δυο ματς". Σε ερώτηση ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού φοβάται ο Γιάνας είπε: "Ο Βάντσικ και ο Βαζέχα είναι παίκτες αξίας. Ομως όλο το σύνολο του Παναθηναϊκού είναι δεμένο".

Η Λέγκια αναμένεται να παραταχθεί με τους: Σέσνι, Μαντζιέγεβιτς, Γιόζβιακ, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι, Γιάλοχα, Μπέντρατζ, Στάνιεκ, Μιχάλσκι, Πις, Ποντμπρόζνι. Ο αγώνας θα καλυφθεί απευθείας στις 9.30μμ από την τηλεόραση του ΜΕΓΚΑ αν φυσικά διεξαχθεί...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τους χόρεψε... καλαματιανό(1997-12-30 00:00:00.0)
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη...(1996-08-24 00:00:00.0)
Ιδρωσε για να κερδίσει(1996-08-08 00:00:00.0)
Επιμένει πολωνικά(1996-06-07 00:00:00.0)
Το τριφύλλι άνθισε στον πάγο(1996-03-07 00:00:00.0)
Να παρέμβει ο εισαγγελέας(1995-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ