Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αμφίρροπες αναμετρήσεις

Η Ντόρτμουντ υποδέχεται τον πεσμένο Αγιαξ, η προβληματική Ρεάλ τη Γιουβέντους και η Ναντ την ανανεωμένη Σπαρτάκ

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της σημαντικότερης, σε σωματειακό επίπεδο, διοργάνωσης στην Ευρώπη αρχίζει επίσημα σήμερα. Μετά από τρεις μήνες το Τσάμπιονς Λιγκ "ξαναζωντανεύει" με τους πρώτους προημιτελικούς αγώνες ανάμεσα στις οκτώ ισχυρότερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.

Τα παιχνίδια γίνονται υπό τη "σκιά" της υπόθεσης Μποσμάν και αρκετοί αναρωτιούνται αν τελικά θα εφαρμοστεί το "πρωτόκολλο τιμής" που υπέγραψαν οι "8". Μη διαφεύγει της προσοχής ότι τα ποσά που "παίζονται" είναι τεράστια...

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΑΓΙΑΞ: Μια γερμανοολλανδική κόντρα αφ' εαυτού έχει ιδιαίτερο "χρώμα". Οι δύο χώρες δε διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων, γεγονός που δεν αφήνει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, η ατμόσφαιρα έχει φανατιστεί επικίνδυνα και η κάθοδος περίπου 4.000 οπαδών του Αγιαξ έχει σημάνει συναγερμό για τις αρχές.

Οι γηπεδούχοι ελπίζουν, η αγωνιστική κάμψη του "πλανητάρχη" να συνεχιστεί και σήμερα. Μεγάλη απουσία για την Ντόρτμουντ ο "στρατηγός" Αντρέας Μέλερ, αλλά και οι Σαπουϊζά, Ρίντλε.

Από την άλλη, στον Αγιαξ περιμένουν ο σημερινός αγώνας να αποτελέσει το εφαλτήριο της ανάκαμψης. Η υπεράσπιση του τίτλου δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού από τους Ολλανδούς θα λείψουν οι Οβερμαρς, Κλούιφερτ, Ρέιζερ, Λιτμάνεν και Φρανκ Ντε Μπουρ.

ΡΕΑΛ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Κατά πολλούς (μάλλον όχι άδικα) ένας πρόωρος τελικός, αφού οι δύο αντίπαλοι έχουν γράψει "χρυσές σελίδες" στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Για τη "βασίλισσα" της Ισπανίας και τη "μεγάλη κυρία" της Ιταλίας το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί μονόδρομο διάκρισης, αφού στα εθνικά τους πρωταθλήματα έχουν χάσει κάθε ελπίδα για τίτλο.

Με τη Ρεάλ, στον πάγκο της οποίας για πρώτη φορά θα καθίσει ο Ιγκλέσιας, που αντικατέστησε τον Βαλντάνο, δε θα αγωνιστούν οι Σαντσίς, Αμαβίσκα, ενώ από τη Γιουβέντους απών θα είναι ο Βιάλι.

ΝΑΝΤ - ΣΠΑΡΤΑΚ Μ.: Η γαλλορωσική αναμέτρηση αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο γρίφο της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι έχουν καλή πορεία στο πρωτάθλημα και φυσικά αρκετούς αγώνες στα πόδια τους. Παρ' όλα αυτά, ο τεχνικός τους Ζαν Κλοντ Σιοντό προβληματίζεται για την κατάσταση των παιχτών του. Αμφίβολοι είναι οι Περί και Ντοράμ.

Αντίθετα, για τη Σπαρτάκ είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας από τον περασμένο Δεκέμβρη, αφού το πρωτάθλημα στη Ρωσία έχει διακοπεί. Επίσης, οι φιλοξενούμενοι (είναι η μοναδική ομάδα από τις οκτώ που στην προηγούμενη φάση είχε έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες) παρουσιάζονται ανανεωμένοι.

Εχουν αποχωρήσει ο προπονητής Ρομάντσεφ και οι Ονόπκο, Κουλκόφ, Γιουράν, και Τσερτσέσοφ, ενώ θα απουσιάσουν οι Χλεστόφ, Τσιμπαλάρ.

Οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις 20 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ