Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη...

Καλή κλήρωση για ΠΑΟ και Ολυμπιακό. Θα αντιμετωπίσουν Λέγκια και Φερεντσβάρος, αντίστοιχα

Ικανοποίηση επικράτησε σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μετά το άκουσμα των αντιπάλων τους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι "πράσινοι" θα βρουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο διάβα τους την πολωνική Λέγκια, ενώ οι "κόκκινοι" θα αντιμετωπίσουν την ουγγρική Φερεντσβάρος. Τόσο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα όσο και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συμφώνησαν ότι οι αντίπαλοι είναι στα μέτρα τους, όμως αυτό πρέπει να αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο. Και δεν έχουν άδικο. Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα από τις δυο ομάδες.

Της έχει πάρει τον αέρα

Ο Παναθηναϊκός για δεύτερη χρονιά θα βρει απέναντί του τη Λέγκια, σε άλλη διοργάνωση όμως, αφού και οι δυο μονομάχοι είναι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Αναφερόμενος στην κλήρωση ο Ρότσα τόνισε: "Με την πρώτη ματιά η κλήρωση φαίνεται καλή για μας. Τη Λέγκια την αντιμετώπισαμε τον περασμένο Μάρτιο δυο φορές και την αποκλείσαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σε σχέση με τότε υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Πρώτα απ' όλα οι συνθήκες στη Βαρσοβία θα είναι εντελώς διαφορετικές, αφού το Μάρτιο που είχαμε παίξει είχε παγετό. Τώρα οι συνθήκες θα είναι καλύτερες. Ενα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι θα έχουμε αντίπαλο ένα σχεδόν δικό μας παίκτη, τον Μίετσελ, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και σκοράρει συνεχώς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να προσπαθήσει να εμφανίσει τον καλύτερό του εαυτό στα δυο ματς με τον Παναθηναϊκό, για να μας πείσει περισσότερο για την αξία του. Γενικά νομίζω ότι μπορούμε να προκριθούμε και να αξιοποιήσουμε τη δεύτερη ευρωπαϊκή ευκαιρία που μας δίνουν οι νέοι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ. Βέβαια στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να διαμορφώσουν ένα αποτέλεσμα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέγκια παρουσιάζεται αποδυναμωμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η ομάδα του στρατού έχει ιδρυθεί το 1916 και είναι από τις πλέον φημισμένες ομάδες σε Πολωνία και Ευρώπη. Εφυγαν 12 παίκτες, μεταξύ των οποίων και οι βεντέτες Πις (ήρθε στον ΠΑΟΚ), Πομπρόζνι, Κούμπικ, Λεβαντόφσκι και ο τερματοφύλακας Σέζνι. Τη θέση του Πάβελ Γιάνας στον πάγκο πήρε ο Σκακούρσκι που χτίζει μια νεανική ομάδα. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη 2η θέση πίσω από τη Λεχ Πόζναν.

Στα μέτρα του οι Μαγιάροι

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δέχτηκε με ανακούφιση την κλήρωση που έφερε τους Πειραιώτες αντιμέτωπους με τη Φερεντσβάρος. Οι πρώτες εκτιμήσεις του Ντούσκο: "Μετά τη Νιουκάστλ είναι ο δεύτερος δυνατότερος αντίπαλος. Πάντως είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε τους Αγγλους. Η Φερεντσβάρος είναι δυνατή ομάδα, όμως ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πάρει την πρόκριση". Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" παραδέχτηκε ότι η κλήρωση θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη: "Είχαμε τη δυνατότητα να βρεθούμε με ακόμη υποδεέστερο αντίπαλο. Τι να κάνουμε όμως;". Η μαγιάρικη ομάδα που έχει ιδρυθεί το 1899 θεωρείται από τις ιστορικότερες στη χώρα της. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από την Γκέτεμποργκ με ήττα 3 - 0 στη Σουηδία και ισοπαλία 1 - 1 στη Βουδαπέστη. Βεντέτες της ομάδας είναι οι διεθνείς Χάιντουλ, Στράντος, Νάγκι, Λίμπεργκερ, Ράνιος, Μπόρμπακ και Λίντλες. Προπονητής είναι ο Νόβακ. Πρόσφατα η Φερεντσβάρος σε φιλικό ματς στο ΟΑΚΑ είχε χάσει 3 - 1 από τον Παναθηναϊκό.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 10 Σεπτέμβρη και οι επαναληπτικοί στις 24 του ίδιου μήνα.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ