Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε θα περάσει η τρομοκρατία

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, μετά από πρόταση της ΝΑΣ, εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης της αστυνομικής βαρβαρότητας στον Ασπρόπυργο εις βάρος των Τσιγγάνων. Το ψήφισμα αρνήθηκε να ψηφίσει η παράταξη του Θ. Κατριβάνου

"Το κλίμα τρομοκρατίας και η αναβίωση φαινομένων κοινωνικού ρατσισμού δε θα περάσει. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υπόσχεται ότι θα βρίσκεται κοντά σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους πολίτες και θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, που θα βελτιώνουν τη ζωή τους, αλλά και θα υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού". Τα παραπάνω τονίζει ψήφισμα που εξέδωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, ύστερα από πρόταση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αθήνας", και καταδικάζει τις πρόσφατες βιαιότητες της Αστυνομίας κατά των τσιγγάνων στους καταυλισμούς Ασπροπύργου.

Το ψήφισμα σημειώνει ότι η πρόσκληση των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης να απαθανατίσουν τις βαρβαρότητες των δυνάμεων καταστολής, αποσκοπεί, εκτός των άλλων επιδιώξεων, στην κατατρομοκράτηση και υποταγή του λαού και της νεολαίας σε ειλημμένες αποφάσεις. Υπογραμμίζει ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο καταδικάζει τις εκδηλώσεις βίας από τις δυνάμεις καταστολής και καλεί τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης να πάρουν τα αναγκαία μέτρα, για να σταματήσουν άμεσα αυτές οι εγκληματικές ενέργειες από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Καλεί ακόμα τις δικαστικές αρχές να παρέμβουν για την τιμωρία τέτοιων βάρβαρων ενεργειών, όποιοι και αν τις διαπράττουν.

Να σημειωθεί ότι το κείμενο ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις, πλην της "Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης" του Θ. Κατριβάνου.Οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβάλλοντας δικαιολογίες, όπως ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν πρέπει να δρα εν θερμώ και ότι πρέπει να διοριστεί Επιτροπή, για να καταλήξει στο ψήφισμα, κατέβαλαν προσπάθειες για να μην εγκριθεί. Ο Θ. Κατριβάνος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ζητά επιτροπή για να υποστηρίξει την κυβέρνηση, την οποία όμως αντιπολιτεύεται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Οταν τελικά φάνηκε ότι το ψήφισμα θα εγκρινόταν, οι αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης οξύνθηκαν, με τον νομαρχιακό σύμβουλο Γ. Κοντωνή να σηκώνεται από τη θέση του και να φωνάζει "πάμε να φύγουμε". Φυσικά, ούτε ο ίδιος έφυγε, ούτε κατάφερε με τους άλλους συμβούλους της παράταξής του να εμποδίσουν την έκδοση του ψηφίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ