Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γενικές εξετάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία από 18 έως 29 Μάρτη 1996

Ξεκίνησε χτες η διαδικασία η σχετική των φετινώνγενικών εξετάσεων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Παιδείας του Μηχανογραφικού Δελτίου, που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία από τις 18 έως και τις 29 Μάρτη. Ηδη, τα σχετικά έντυπα αποστέλλονται στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να διανεμηθούν στα λύκεια όλης της χώρας για τη συμπλήρωσή τους.

Στα μηχανογραφικά δελτία, που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι περιλαμβάνονται δύο νέα πανεπιστημιακά τμήματα και πέντε νέα τμήματα ΤΕΙ, ενώ έχουν επέλθει και πέντε μετονομασίες παλιών τμημάτων.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης θα καταθέσουν το δελτίο στο λύκειο, όπου φοιτούν, ενώ οι απόφοιτοι που πήραν μέρος, έστω και μία φορά, στις γενικές εξετάσεις, μεταξύ των ετών 1983 και 1995, στο ίδιο λύκειο που είχαν υποβάλει τότε τα δικαιολογητικά τους. Οι απόφοιτοι που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις για πρώτη φορά θα καταθέσουν το δελτίο στο λύκειο, από όπου αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο της διαμονής τους. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ναυτικών λυκείων Εμπορικού Ναυτικού στο ΤΕΛ που είναι πλησιέστερα στο λύκειό τους, ενώ οι απόφοιτοι των ίδιων σχολείων στο πλησιέστερο ΤΕΛ του τόπου διαμονής τους.

Οι απόφοιτοι μέσων τεχνικών και επαγγελματικών σχολών (παλιού τύπου) που καταργήθηκαν το 1977, για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ και τη ΣΕΛΕΤΕ με το σύστημα των γενικών εξετάσεων, σε ένα από τα παρακάτω ΤΕΛ: 1ο Αθήνας, Αγίας Παρασκευής Αττικής, 1ο Περιστερίου Αττικής, 1ο Πειραιά, 1ο και 2ο Θεσσαλονίκης, 1ο Ηρακλείου Κρήτης, 1ο Πάτρας, Τρίπολης, 1ο Λάρισας, 1ο Ιωαννίνων, 1ο Κοζάνης και 1ο Καβάλας.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ελληνικών λυκείων που λειτουργούν στο εξωτερικό σε οποιοδήποτε λύκειο της Ελλάδας ή στο λύκειο που φοιτούν, ενώ οι μαθητές ξένου λυκείου που λειτουργεί στο εξωτερικό σε οποιοδήποτε δημόσιο γενικό λύκειο στην Ελλάδα.

Τα δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι που είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αποδεικτικό του τίτλου απόλυσης από το λύκειο ή με επικυρωμένο από δημόσια δημοτική ή κοινοτική αρχή αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου και μια μικρή φωτογραφία.

Οι υποψήφιοι που δηλώνουν προτίμηση για το Τμήμα Λογοθεραπείας πρέπει να υποβάλουν και πιστοποιητικό κρατικού ιατροπαιδαγωγικού κέντρου, νοσοκομειακής μονάδας ή κέντρου ψυχικής υγιεινής, με το οποίο να πιστοποιείται ότι δεν παρουσιάζουν κώφωση - βαρηκοϊα, δυσαρθρία, τραύλισμα, εγκεφαλοπάθεια που επηρεάζει τη λειτουργία λόγου - άρθρωσης, παθολογική φωνή. Ο υποψήφιος υποβάλει τα δικαιολογητικά ο ίδιος ή μέσωνομίμως εξουσιοδοτημένου προσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές και στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, εκτός από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου στο λύκειό τους, πρέπει να υποβάλουν απευθείας στις στρατιωτικές σχολές ή στα αστυνομικά τμήματα της περιφέρειάς τους, προκειμένου για τις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, και αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις και επικυρωμένη φωτοτυπία του μηχανογραφικού δελτίου. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αυτών, τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και οι απαραίτητες πληροφορίες περιλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και στην προκήρυξη του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα νέα τμήματα

- Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θράκης στην 4η Δέσμη, με βασικό μάθημα τα Μαθηματικά.

- Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην 4η Δέσμη, με βασικό μάθημα τα Μαθηματικά.

- Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Κοζάνης (Κοζάνη), στην 1η και 4η Δέσμη με βασικό μάθημα τα Μαθηματικά.

- Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Κοζάνης (Καστοριά), στην 4η Δέσμη με βασικό μάθημα τα Μαθηματικά.

- Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας (Πάτρα), στην 2η και 3η Δέσμη, με βασικό μάθημα τη Βιολογία και τα Αρχαία Ελληνικά αντίστοιχα.

- Τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου (Μεσολόγγι), στην 1η Δέσμη με βασικό μάθημα τη Χημεία.

- Τμήμα Ιχθυοκομίας και Αλιείας του ΤΕΙ Ηπείρου (Ηγουμενίτσα), στην 1η Δέσμη με βασικό μάθημα τη Χημεία.

Μετονομασίες Τμημάτων

- Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας μετονομάστηκε σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. - Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας μετονομάστηκε σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών Μηχανικών.

- Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ μετονομάστηκε σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. - Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετονομάστηκε σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

- Το Τμήμα Εφηρμοσμένης Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας μετονομάστηκε σε Τμήμα Πληροφορικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλαγές στα μηχανογραφικά δελτία(2005-03-04 00:00:00.0)
Αύριο οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα(2000-07-19 00:00:00.0)
Μέχρι 20 Μάρτη η υποβολή των μηχανογραφικών(1997-03-08 00:00:00.0)
Νέα τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ(1996-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ