Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην περάσει η Σένγκεν

Σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων και προσωπικοτήτων διοργανώνει την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27, στην Αθήνα) η Επιτροπή για τη μη κύρωση της Συμφωνίας Σένγκεν.Η σύσκεψη διοργανώνεται με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης και την αναζήτηση τρόπων αντίδρασης ενόψει της αναμενόμενης κύρωσης της συμφωνίας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ψηφιστεί η σύμβαση πριν κλείσει η Βουλή στις 13 του Ιούνη, έτσι ώστε ο πρωθυπουργός να πάει στη Διακυβερνητική με την έγκριση της Σένγκεν στο "τσεπάκι". Οσον αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας και το νόμο 2472/97 του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και έχει τον ψευδεπίγραφο τίτλο προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι είναι κατάφωρα αντισυνταγματικά και έρχονται σε αντίθεση με διεθνείς συμβάσεις. Επιτρέπουν τις παρακολουθήσεις και το φακέλωμα σε πολίτες για τους οποίους κάποιοι έχουν... κάποιες υπόνοιες, ότι στο μέλλον... μπορεί να παρανομήσουν. Ανατρέπουν τη βασική αρχή του κράτους Δικαίου που είναι το τεκμήριο της αθωότητας των πολιτών και καθιερώνει το τεκμήριο ενοχής των πολιτών, αφού θεωρούν τους πάντες ύποπτους. Καταργούν το απόρρητο του ιδιωτικού βίου, εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, περιορίζουν τις ατομικές, κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες, καταργούν τυχόν ευεργετικές νομοθεσίες για το άσυλο, τους αλλοδαπούς και το ρατσισμό, προβλέπουν την παρακολούθηση ακόμη και τη σύλληψη πολιτών σε ξένη χώρα και αποτελούν εφαλτήριο καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

"Το ζήτημα του φακελώματος - καταλήγει η ανακοίνωση - πρόσκληση της Επιτροπής - είναι πάρα πολύ σοβαρό και σχετίζεται άμεσα με την προσπάθεια για το σταμάτημα κάθε μορφής αντίδρασης, βασικά από τους εργαζόμενους. Από τη συζήτηση στη Βουλή αποκαλύφθηκε η ορθότητα των ενδοιασμών μας, ότι σκοπός τους είναι η δημιουργία τεράστιων λιστών με εργαζόμενους α' ή β' ποιότητας, με συνδικαλιστές τέτοιους ή αλλιώτικους. Επομένως, τώρα πρέπει δώσουμε τη μάχη της ενημέρωσης και της οργανωμένης αντίδρασης του μαζικού και του λαϊκού κινήματος της χώρας μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρακάμπτει ακόμα και τη Βουλή(2010-05-08 00:00:00.0)
Επιτροπή ενάντια στη συνθήκη(1998-04-10 00:00:00.0)
Είναι αντισυνταγματική(1997-06-10 00:00:00.0)
Να τι σημαίνει ελευθερία του κεφαλαίου και των πολυεθνικών(1997-06-04 00:00:00.0)
Ημερίδα για τη συμφωνία "Σένγκεν"(1997-01-17 00:00:00.0)
Κίνδυνος για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα(1997-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ