Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι αντισυνταγματική

Ο Βασίλης Δημόπουλος,μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ δήλωσε στον "Ρ":

"Μετά την ψήφιση του ν. 2472/97, που νομιμοποιεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επικυρώσει με νόμο της Βουλής τη συμφωνία Σένγκεν. Ο νόμος 2472 και η συμφωνία Σένγκεν είναι τελείως αντισυνταγματικά αφού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με βασικές - θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, που αναφέρονται στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών (άρθρα 2, 5, 9, 13, 14 και 19 του Συντάγματος).

Ερχονται επίσης σε αντίθεση με διεθνείς συμβάσεις, όπως η ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης, η σύμβαση της Ρώμης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου του ΟΗΕ, η σύμβαση της Γενεύης (1951) για τους πρόσφυγες κ.ά.Ανατρέπουν τη βασική συνταγματική αρχή του κράτους δικαίου που είναι το τεκμήριο της αθωότητας των πολιτών και καθιερώνουν το τεκμήριο ενοχής, αφού οι πάντες θεωρούνται ύποπτοι.

Περιορίζουν κατάφωρα τις ατομικές, κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες των πολιτών, αφού καθιερώνεται "διακριτική παρακολούθηση".

Χωρίζουν τους πολίτες σε ύποπτους και μη ύποπτους.

Η συμφωνία Σένγκεν είναι το λογικό συμπλήρωμα του Μάαστριχτ. Το "κράτος του Μάαστριχτ" για να στηριχτεί και να λειτουργήσει έχει ανάγκη το "παρακράτος του Σένγκεν".

Το κυρίαρχο ζήτημα που προβάλλει σήμερα δεν είναι τι κάνουν οι νοσηροί εμπνευστές - συντάκτες της συμφωνίας Σένγκεν και οι υποτακτικοί εφαρμοστές της, όλοι τους θλιβεροί επίγονοι του Μέτερνιχ και του Γκαίμπελς. "Εκείνοι" τη δουλιά τους κάνουν, χαλκεύοντας καινούριες αλυσίδες για να αλυσοδέσουν με την ασύλληπτα μάλιστα τρομακτική βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογικής εξέλιξης τους πολίτες και τους λαούς της Ευρώπης.

Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε εμείς οι άλλοι, οι πολίτες και οι λαοί της Ευρώπης.

Είναι πλέον καιρός να αντιδράσουμε, ν' αντισταθούμε στις αυταρχικές αυτές ρυθμίσεις που τίποτα το θετικό δεν προοιωνίζονται για το μέλλον των εργαζομένων της Ευρώπης.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι της χώρας μας που έχουν μάλιστα νωπές μνήμες από τις τραγικές εμπειρίες του περιώνυμου φακελώματος, πρέπει ν' αντισταθούν με κάθε πρόσφορο μέσο και να αποκαλύψουν τον αντιδραστικό και αυταρχικό χαρακτήρα της Συμφωνίας Σένγκεν. Είναι επιτακτική ανάγκη η αντίσταση αυτή να γίνει υπόθεση του μαζικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος για να αποτραπεί η εφαρμογή της συμφωνίας.

Σε αυτή την πάλη, σε αυτόν τον αγώνα, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ατομικών, κοινωνικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, έχουν θέση όλοι οι πολίτες, όλοι όσοι ανησυχούν από τις εξελίξεις. Οσοι σκέπτονται και δεν αποδέχονται τέτοιες ταπεινώσεις της αξιοπρέπειας και περιορισμούς της ελευθερίας τους.

Χρειάζεται ενημέρωση και πληροφόρηση του λαού με συνεντεύξεις, ψηφίσματα μαζικών φορέων, οργάνωση ημερίδων, συγκεντρώσεων και πορειών".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ