Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Θεσμοθετούν την αξιοπιστία!!!

Ενώ τα αστικά κόμματα του Κοινοβουλίου επικέντρωσαν χτες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου περί ποινικής ευθύνης υπουργών την επιχειρηματολογία τους στην ύπαρξη ενός νόμου που θα καθιερώνει την αξιοπιστία και την τιμή του πολιτικού κόσμου, ο εισηγητής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής τόνισε: "Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας πολιτικός που άλλα λέει προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά; Αλλά το κυριότερο. Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου δεν καθιερώνεται με νόμους. Καταξιώνεται από το τι κάνει ο καθένας για τα συμφέροντα του λαού".

Σχολιάζοντας ακολούθως το επιχείρημα της ΝΔ ότι η πρόταση του ΚΚΕ για την ύπαρξη ειδικής αυξημένης πλειοψηφίας ώστε να παραπεμφθεί κάποιος υπουργός στο Ειδικό Δικαστήριο είναι αντισυνταγματική, τόνισε πως αυτά τα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση σαν πρόσχημα, προκειμένου να κρύψει την πραγματική της θέληση. Δηλαδή μαζί με το ΠΑΣΟΚ να μπορούν να αποφασίζουν για αυτά τα ζητήματα σύμφωνα με τις πολιτικές τους σκοπιμότητες.

Η ΝΔ, αδυνατώντας να απαντήσει επί της ουσίας στον Αχ. Κανταρτζή, δήλωσε διά του βουλευτή της Πρ. Παυλόπουλου ότι η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν αναθεωρηθεί το Σύνταγμα.

Σχολιάζοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ άλλα άρθρα του νομοσχεδίου και ειδικότερα το αναφερόμενο στο θέμα της παραγραφής, σημείωσε ότι πρέπει να αποτραπεί τόσο η σύντομη παραγραφή που οδηγεί στο κουκούλωμα, όσο και το να κρατείται αυτός που κατηγορείται για μακρό χρονικό διάστημα υπόλογος, που στην πραγματικότητα σημαίνει πολιτικός όμηρος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ