Παρασκευή 3 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕΝΓΚΕΝ
Κίνδυνος για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα

Ημερίδα για την αντιδραστική συμφωνία Σένγκεν θα γίνει τις επόμενες μέρες στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της νεοσύστατης επιτροπής για τη μη κύρωση και εφαρμογή της συμφωνίας αυτής. Η επιτροπή δημιουργήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία της Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτεύουσας και απαρτίζεται από εκπροσώπους μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και από προσωπικότητες. Η Επιτροπή ζητά από την κυβέρνηση και ειδικότερα από τους εμπλεκόμενους υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να μην ψηφιστεί νόμος που θα νομιμοποιεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα και να μην προωθήσουν για επικύρωση από τη Βουλή την αντιδραστική συμφωνία Σένγκεν. Τέλος καλούν τα κόμματα και τους μαζικούς φορείς και τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν τον περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ατόμου, που καταπατούνται, αν εφαρμοστεί και στη χώρα μας η συμφωνία αυτή.

"Ο συνδυασμός Σένγκεν - Γιουροπόλ - ιδιωτικές αστυνομίες, σημειώνεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα της Επιτροπής, αποτελεί γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Δεν αποκλείεται η Σένγκεν με την πάροδο του χρόνου, σε σχέση και με τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, να λειτουργήσει σαν μια πανΕΟΚική μαύρη λίστα ή και σαν πληροφοριοδότης της εργοδοσίας, για το ποιόν των εργαζομένων. Δεν αποκλείεται στο μέλλον, σε σχέση με τις αντιδράσεις των λαών, εκτός των φυσικών προσώπων να φακελώνονται και οργανώσεις ολόκληρες, ανάλογα με τον προσανατολισμό και τους στόχους τους. Δηλαδή να δημιουργηθούν τεράστιες λίστες με απεργούς και απεργοσπάστες, συνδικαλιστικά στελέχη τέτοια ή αλλιώτικα, εργαζόμενους α ή β ποιότητας, ανάλογα με τη στάση τους απέναντι στην εργοδοσία κλπ. Με δυο λόγια να μπουν σε κίνδυνο οι συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

Θεωρούμε ότι η συμφωνία Σένγκεν, η οποία έγινε από τους Γάλλους με τους Γερμανούς σε γερμανικά πρότυπα, αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών, για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά και για τους λαούς των χωρών που έρχονται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Για όλους τους παραπάνω λόγους η συμφωνία μάς βρίσκει αντίθετους. Οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός μας έχουν χρέος και θα αγωνιστούν για να μην περάσει μια τέτοια συμφωνία".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ