Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οργή Μαραντόνα κατά ΗΠΑ

Εξοργισμένος από το γεγονός ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Μπουένος Αϊρες καθυστερεί να του χορηγήσει βίζα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα χαρακτήρισε τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών "αρτηριοσκληρωτικές" και πρόσθεσε ότι "κανένας δε συμπαθεί τους Αμερικανούς".

Η οργή του Μαραντόνα οφείλεται στο γεγονός ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Μπουένος Αϊρες δεν του απάντησε ακόμη στο αίτημα που έκανε να του χορηγηθεί βίζα προκειμένου να πραγματοποιήσει την προετοιμασία του σε ειδικό προπονητικό κέντρο του Μαϊάμι, ενόψει της επανόδου του στην ενεργό δράση με τα χρώματα της Μπόκα Τζούνιορς.

Ο "Ντιεγκίτο" δήλωσε ακόμη στο ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της πατρίδας του "DyN" ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Κάρλος Μένεμ, μαζί με τον πρεσβευτή της νοτιοαμερικανικής χώρας στην Ουάσιγκτον Ραούλ Γκανίγιο Οκάμπο και δύο παλιούς πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Αργεντινή, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να επιτραπεί η μετάβασή του στο Μαϊάμι.

Ο Μαραντόνα δεν έχει καταφέρει να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την τελική φάση του Μουντιάλ '94, όταν βρέθηκε ντοπαρισμένος μετά τη συμμετοχή του στον αγώνα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής με την αντίστοιχη της Νιγηρίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ