Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Με στόχο το βάθρο

Δύο μετάλλια με την Παγκάλου και το ανσάμπλ νεανίδων θα διεκδικήσει η ελληνική ρυθμική στην Πάτρα (22-25 Μάη)

Στο ανσάμπλ νεανίδων και στο ατομικό με την Μαρία Παγκάλου επικεντρώνονται οι μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας μας για διάκριση στο 13ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής, που θα γίνει στην Πάτρα στις 22-25 Μάη. Τόσο το ανσάμπλ των νεανίδων όσο και η Μαρία Παγκάλου έχουν στόχο να ανέβουν στο βάθρο.

Αυτό ειπώθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος, με σκοπό την παρουσίαση και επίσημα της διοργάνωσης.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της νεοσύστατης ομοσπονδίας (ΕΓΟ) Δημήτρης Δημητρόπουλος: "Διεκδικήσαμε το 1994 τους αγώνες στο Ρέκιαβικ κόντρα σε πόλεις όπως το Βερολίνο, το Παρίσι και η Σόφια. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά. Οι ομάδες μας έχουν κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και προετοιμασία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό". Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό των αγώνων: "Ο προϋπολογισμός είναι λιτός, αθλητικός, χωρίς υπέρβαση, αλλά αξιοπρεπής. Εκτός της κατασκευής προπονητηρίου, που θα μείνει σαν έργο υποδομής στην Πάτρα, ανήλθε στα 250 εκατομμύρια δραχμές. Υπάρχει μεγάλο τηλεοπτικό ενδιαφέρον, καθώς θα μεταδοθεί ζωντανά από το EUROSPORT, αλλά και από 7 κανάλια της Γηραιάς Ηπείρου, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία".

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας είπε: "Οι αγώνες δίνουν την ευκαιρία στην Πάτρα να επιβεβαιώσει την οργανωτική δυνατότητα της χώρας και ειδικά της περιφέρειας στον αθλητισμό". Ο Α. Φούρας στάθηκε και στο προκατασκευασμένο προθερμαντήριο, που το χαρακτήρισε "έργο προηγμένο και οικονομικό".

Τη βεβαιότητά τους ότι οι αγώνες θα πετύχουν εξέφρασαν και οι κυρίες Ελένη Μιχοπούλου (μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής) και Ελένη Πολυχρονίδου (τεχνική διευθύντρια του ΠΑΤΡΑ '97). Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 350 αθλήτριες από 29 χώρες. Την ελληνική ομάδα αποτελούν: Ανσάμπλ νεανίδων: Αϊνδίλη, Καριάμη, Γιαπαλάκη, Χριστοδούλου, Κουβέλη, Τζίμου. Ανσάμπλ γυναικών: Χριστοδούλου, Μανδραβέλη, Στράκα, Λαζαρινού, Χατζηεμμανουήλ. Ατομικό γυναικών: Παγκάλου, Πολυδώρου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ