Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Συμφωνία ενόψει

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Φιλίππου - Τροχανά για την πώληση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ

Η 7ήμερη προθεσμία που είχε ορίσει ο Μ. Τροχανάς για τους υποψήφιους αγοραστές της πλειοψηφίας των μετοχών στην ΠΑΕ ΑΕΚ ίσως αποδειχτεί υπεραρκετή. Παρότι οι πληροφορίες γύρω από τα δρώμενα είναι αλληλοσυγκρουόμενες και δύσκολα επιβεβαιώνονται, όλα δείχνουν πως ο "δικέφαλος" θα παραταχτεί στο Στάδιο Καραϊσκάκη υπό νέα διοίκηση.

Οπως επισήμανε χτες ο "Ρ", στο παρασκήνιο οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις. "Θα μελετήσω την πρόταση. Είναι πρόωρο να πω κάτι. Μην ξεχνάτε πως στην ΑΕΚ υπάρχουν καλοί, μεγάλοι ΑΕΚτζήδες που ενδιαφέρονται. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά", δήλωσε ο Γ. Φιλίππου, επιβεβαιώνοντας έμμεσα το ενδιαφέρον του.

Μπορεί επίσημα καμιά από τις δύο πλευρές να μην παραδέχεται πως οι επαφές έχουν ξεκινήσει, αυτό όμως είναι γεγονός. Τα επιτελεία Φιλίππου, Τροχανά εξετάζουν ήδη τις πτυχές της υπόθεσης. Αντικείμενο των διαπραγματευτών ο έλεγχος στα βιβλία, οφειλές και οικονομικές υποχρεώσεις, προϋπολογισμός και φυσικά παζάρια για το τίμημα.

Στέλεχος του "δικεφάλου", το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει πολλά, εκτιμούσε χτες ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι συζητήσεις έχουν φτάσει στην εξέταση λεπτομερειών. Οχι ιδιαίτερα σημαντικών αλλά ούτε και εντελώς αμελητέων. Δεν απέκλειε μάλιστα την πιθανότητα εντός των προσεχών ωρών να γίνει η επισημοποίηση της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ.

Πάντως, τα σενάρια για την ύπαρξη και άλλων "μνηστήρων" δεν έχουν σταματήσει. Από το SόΕ συντηρούσαν χτες τις πληροφορίες για υπερατλαντικό ενδιαφέρον ομίλου Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών. Αναφορικά με τον Δ. Μελισσανίδη, άλλοι υποστηρίζουν πως ετοιμάζει την εμφάνισή του και άλλοι ότι διαθέτει μόνο τη θέληση και όχι τις προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ