Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη μνήμη του

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) "εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του σ. Γιώργη Τρικαλινού, που υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές του νεολαιίστικου κινήματος της πατρίδας μας στη δεκαετία του '30, σαν ανώτερο στέλεχος της ΟΚΝΕ (μέλος του Γραφείου της ΚΕ της ΟΚΝΕ) και στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΠΟΝ, που πήρε μέρος στην ιστορική σύσκεψη της 23ης Φλεβάρη 1943 στο σπίτι της οδού Δουκίσσης Πλακεντίας, μέλος του προεδρείου του ΚΣ της ΕΠΟΝ και γραμματέας της ΕΠΟΝ Αθήνας".

Η ΠΕΑΦΕ τονίζει ακόμα: "Ο σ. Γιώργης Τρικαλινός ήταν ένας από τους οργανωτές των επικών αγώνων της νεολαίας τα χρόνια της κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, ένας από τους οργανωτές των μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα ενάντια στην επιστράτευση και την επέκταση της βουλγαρικής φασιστικής κατοχής τον Ιούνιο - Ιούλιο του 1943, των αγώνων για το ψωμί, τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Το ΔΣ της ΠΕΑΦΕ συμμετέχει στο βαρύ πένθος για το θάνατο του σ. Γιώργη και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη συντρόφισσα της ζωής του Γιάννα και στα παιδιά του".

  • Το ΔΣ της ΠΕΑΦΕ στην αξέχαστη μνήμη του σ. Γιώργη Τρικαλινού προσφέρει στο ΚΣ της ΚΝΕ για το 7ο Συνέδριό της 50.000 δραχμές.
  • Το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ,εκφράζοντας τα συναισθήματα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια και συμπαραστέκεται στην σ. Γιάννα Τρικαλινού και την οικογένειά της σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή για το χαμό του συντρόφου μας Γιώργη Τρικαλινού.
  • Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου Γιώργη Τρικαλινού (του ΛΕΩΝΙΔΑ της ΕΠΟΝ) ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του "Ρ", 25.000 δραχμές για το ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ