Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Οι χώροι για τις ανάγκες των κατοίκων

Το θέμα της απομάκρυνσης των στρατοπέδων από την περιοχή του Ελληνικού και της αξιοποίησης των χώρων υπέρ των αναγκών των κατοίκων της περιοχής του, θέτουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Αμυνας και Εθνικής Οικονομίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Μ. Κωστόπουλος.

"Ο Δήμος Ελληνικού, τονίζουν στην Ερώτηση, έχει επανειλημμένα ζητήσει να του παραχωρηθούν διάφορες εκτάσεις, τις οποίες θα αξιοποιήσει για την ανέγερση σχολικών κτιρίων, παιδικών σταθμών και άλλων εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας και οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν αναξιοποίητες.

Από χρόνια το αίτημα του δήμου είναι η απομάκρυνση της στρατιωτικής μονάδας 129 ΠΥ, η οποία βρίσκεται δίπλα στην πρώην αμερικανική βάση, προκειμένου να αξιοποιήσει το χώρο για να καλύψει μέρος από τις τεράστιες ανάγκες των κατοίκων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τον προγραμματισμό του δήμου.

Η απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων που λειτουργούν σε κατοικημένες περιοχές αποτελούσε εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ, όμως μέχρι σήμερα καμία κυβέρνησή του δεν έχει κάνει τίποτα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος του δήμου. Επίσης, εκτός των άλλων, δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της συνοικίας Αγίας Παρασκευής για την ίδρυση ομώνυμης ενορίας, μιας και ο ναός βρίσκεται εντός του στρατοπέδου και ο χώρος δεν έχει ακόμα παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: Εάν θα ικανοποιηθεί και πότε το αίτημα του Δήμου Ελληνικού για απομάκρυνση της στρατιωτικής μονάδας 129 ΠΥ. Πότε θα παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα από την Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (ΚΕΔ) ο χώρος του συγκεκριμένου στρατοπέδου, στον οποίο βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ