Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δημοψήφισμα τώρα για το Μάαστριχτ

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την έκφραση της λαϊκής βούλησης, δημοψήφισμα τώρα για το Μάαστριχτ, αξίωσαν χτες όσοι συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ. Κύριος ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Αντώνης Ντρέκος,οικονομολόγος και Πρόεδρος της Πανελλαδικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης Βασ. Αχτσής και ο Γιώργος Τσαπόγας,δημοσιογράφος και μέλος του Προεδρείου της Επιτροπής.

"Από τότε που συγκροτήθηκε η Επιτροπή Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ οι φωνές που αξιώνουν την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος έχουν δυναμώσει", είπε στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Τσαπόγας. "Κι αυτό γιατί ο λαός μας μπορεί να μην ξέρει τις χιλιάδες σελίδες της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της πορείας σύγκλισης - που θα πρέπει να ονομαστεί πορεία απόκλισης - αλλά γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες από την εφαρμογή της. Αρμενίζουμε σε ταραγμένες θάλασσες ή μάλλον μας ταξιδεύουν σε άγριες θάλασσες, εξισώνοντας τη σύγκλιση των λίγων και την απόκλιση των πολλών με τις αναζητήσεις των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης: το χρυσόμαλλο δέρας", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο οικονομολόγος Αντώνης Ντρέκος αναφέρθηκε στην αντιδημοκρατική διαδικασία επικύρωσης της Συνθήκης του Μάαστριχτ, στις καταστροφικές συνέπειες για το λαό και τη χώρα από την υλοποίηση της Συνθήκης, καθώς και στην επικαιρότητα του αιτήματος για δημοψήφισμα και λόγω του ότι ο λαός έχει πλούσια γνώση των συνεπειών, αλλά και γιατί βρισκόμαστε σε μία διαδικασία αναθεώρησης της Συνθήκης.

"Στην ολομέτωπη και εξελισσόμενη αντιλαϊκή επιδρομή, τόνισε ο Α. Ντρέκος, αντιπαραθέτουμε την ανάγκη πλήρους και αντικειμενικής ενημέρωσης του λαού για το πραγματικό περιεχόμενο της Συνθήκης και της έκφρασης συνολικά γνώμης με δημοψήφισμα γι' αυτό το μοντέλο ευρωπαϊκής οικοδόμησης που του επιβάλλουν. Επίσης αντιπαραθέτουμε την οργάνωση Μετώπου Πάλης για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και το συντονισμό με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς για τη συνολική ανατροπή αυτής της "Ενωσης" του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των πολυεθνικών, για την άλλη Ενωση των εργαζομένων και των αληθινών συμφερόντων". Οπως ακόμη επισήμανε, κανένας δε νομιμοποιείται να προχωρήσει σε επιλογές που θα μετατρέψουν τη χώρα μας σε υπανάπτυκτη επαρχία των Βρυξελλών μέσα από μια συνολική εκχώρηση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων στα ανεξέλεγκτα όργανα του σκληρού πυρήνα των χωρών - μελών της ΕΕ.

Τη συγκέντρωση παρακολούθησαν κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Θ. Κωνσταντινίδη,εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων γυναικών, επιτροπών ειρήνης, των δημοτικών και νομαρχιακών αγωνιστικών κινήσεων και άλλων, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της νεολαίας. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν πολλά συνθήματα κατά της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνει δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ(1999-01-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1997-10-25 00:00:00.0)
Οι λαοί να πουν τη γνώμη τους(1997-05-23 00:00:00.0)
Ανακοίνωση της Επιτροπής Δημοψηφίσματος(1997-04-02 00:00:00.0)
Να ρωτηθεί ο λαός για το Μάαστριχτ(1997-03-29 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Επιτροπών(1996-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ