Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θέμα... κληρονομιάς

"Πάνω από ένα εκατομμύριο μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη κινδυνεύουν να κλείσουν μέχρι το 2000, ενώ απειλούνται και περί τα 6,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας".

Η τραγική αυτή πραγματικότητα αναφέρθηκε διά στόματος του Ελληνα επιτρόπου Χρ. Παπουτσή. Ουδείς διαφωνεί με αυτή, από μόνη της. Σίγουρα, όμως, οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι που απειλούνται με λουκέτο από μέρα σε μέρα, θα διαφωνήσουν με την αιτία στην οποία ο κύριος επίτροπος αποδίδει αυτή την πραγματικότητα. Θα φταίει, λέει, η αποτυχής... μεταβίβασή τους από γενιά σε γενιά!

Φαίνεται, ότι ο κύριος Παπουτσής είναι μακριά νυχτωμένος, αν στ' αλήθεια αγνοεί τις άλλες, τις πραγματικές αιτίες που θα αφανίσουν την ελληνική κύρια μικρομεσαία επιχείρηση. Τι αιτίες, δηλαδή, που δεν είναι άλλες από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης που τον έχει διορίσει σ' αυτή τη θέση: "αντικειμενικά" κριτήρια, απελευθέρωση ωραρίου και επαγγελματικής στέγης, άνευ όρων παράδοση της αγοράς στις πολυεθνικές.

Αλλά επειδή θα πρέπει να θεωρείται εντελώς βέβαιο ότι ο επίτροπος γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της χώρας, καλό είναι να σταματήσει να προκαλεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ