Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
"Στο πόδι" για την πανελλαδική κινητοποίηση

Εντείνονται οι προετοιμασίες των οργανώσεων για το κλείσιμο της 17ης του Φλεβάρη

Επί ποδός βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων σε όλη τη χώρα μπροστά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ μετά από απαίτηση των Ομοσπονδιών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική αφανισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η μία μετά την άλλη οι οργανώσεις παίρνουν απόφαση για μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό κλείσιμο της 17ης Φλεβάρη, ενώ κορυφώνονται οι διεργασίες για την προετοιμασία της επιτυχίας της κινητοποίησης και της συγκέντρωσης στην Αθήνα την ίδια μέρα.

Ηδη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΣΕΑ ΜΜΕ) του Πειραιά έχει δηλώσει τη συμμετοχή της στο κλείσιμο, ενώ και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καρδίτσας που συνεδρίασε προχτές υπό την παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Κορφιάτη αποφάσισε εξετάζοντας την κρίσιμη κατάσταση στο χώρο των ΕΒΕ, να αγωνιστεί δυναμικά και ανυποχώρητα μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων τους, συμμετέχοντας και στο πανελλαδικό κλείσιμο.

Στο μεταξύ και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας που συνήλθε προχτές, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συμμετάσχει στην κινητοποίηση παρά τις αντίθετες αντιδραστικές μεθοδεύσεις της διοίκησης του τριτοβάθμιου οργάνου στο οποίο ανήκει, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Η απόφαση αυτή του ΕΣΑ αναμένεται να επικυρωθεί και από τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης και προετοιμασίας του πανελλαδικού κλεισίματος της 17ης Φλεβάρη και της μεγάλης συγκέντρωσης που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ για την ίδια μέρα στο θέατρο ΔΙΑΝΑ στις 10.30 το πρωί, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί τα σωματεία - μέλη της σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της τη Δευτέρα 10 του μήνα στις 7.30 το απόγευμα. Η ΟΒΣΑ στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της δουλιάς με στόχο την επιτυχία της κινητοποίησης για τη διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίωσης των ΜΜΕ.

Τέλος, σύσκεψη με το ίδιο περιεχόμενο πραγματοποιήθηκε προχτές και στη ΓΣΕΒΕΕ με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών, κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε η αποφασιστικότητα όλων για δυναμική κινητοποίηση των ΕΒΕ για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα των τελευταίων χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ