Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Βάζει χέρι και στον κήπο της Τερψιθέας

Στο βωμό του κέρδους θυσιάζεται ένας ακόμη χώρος πρασίνου στον Πειραιά. Αυτή τη φορά, "θύμα" είναι ο παλιότερος χώρος πρασίνου στο κέντρο της πόλης, ο κήπος της Τερψιθέας, όπου κόπηκαν τα δέντρα και εγκαταστάθηκε Λούνα Παρκ. Αυτό αποφάσισε παράνομα - όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Παναγιώτης Σαλπέας - ο δήμαρχος Πειραιά, Στέλιος Λογοθέτης,αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι για τη Δημοτική Αρχή η εκμετάλλευση και το κέρδος είναι πάνω από το δικαίωμα του πολίτη για ζωή και ανάσα.

"Ο δήμαρχος της πόλης, πιστός στην πολιτική των πελατειακών σχέσεων, του ρουσφετιού, της ιδιωτικοποίησης και της αυθαιρεσίας, έδωσε παράνομα άδεια εγκατάστασης Λούνα Παρκ στον κήπο της Τερψιθέας, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο καταστροφής του. Ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του, αφού υπερχρέωσε το δήμο λειτουργώντας με αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση και αφού παρέδωσε στο έλεος του ιδιώτη όλους τους κοινόχρηστους χώρους - γεμίζοντας τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια με τραπεζοκαθίσματα, πέργολες, καντίνες και διαφημιστικά ταμπλό - τώρα στερεί από τον Πειραιώτη και αυτή την τελευταία δυνατότητα να πάρει μια ανάσα στους ελάχιστους χώρους πρασίνου που έχει η πόλη μας. Τώρα ξεπουλάει και το ελάχιστο πράσινο δίνοντάς το στον ιδιώτη για εκμετάλλευση", τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Π. Σαλπέας.

Παράλληλα καλεί όλους τους υπεύθυνους φορείς (Νομαρχία, υπουργείο Εσωτερικών) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν αυτή την εγκληματική αυθαιρεσία. Καλεί ακόμα το λαό του Πειραιά να αντισταθεί και να αγωνιστεί για να προστατέψει από αυτή τη λαίλαπα τους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους πρασίνου της πόλης. "Η Κίνησή μας πιστεύει ότι η πόλη του Πειραιά ανήκει στους Πειραιώτες και δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανενός αιρετού", καταλήγει ο Π. Σαλπέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ