Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινά τα προβλήματα, κοινοί οι αγώνες

Τη συμπαράσταση στα προβλήματα των καθηγητών μαθημάτων ειδικότητας εξέφρασαν εκ μέρους του ΚΚΕ η Ε. Μηλιαρονικολάκη,υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ και ο Θ. Γκεσούλης,μέλος του Τμήματος Παιδείας του Κόμματος και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, κατά τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (ΣΥΚΠΕ - Α).

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΚΠΕ - Α έθεσε τα προβλήματα του κλάδου, όπως το ωράριο - δουλεύουν 25 διδακτικές ώρες - ενώ για να συμπληρώσουν τις ώρες αυτές, αναγκάζονται να διδάσκουν σε δύο και τρία σχολεία, πράγμα που δημιουργεί προβλήματα. Κύριο αίτημά τους είναι να καθοριστεί ένα θεσμικό πλαίσιο που να ορίζει τη διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Θ. Γκεσούλης και η Ε. Μηλιαρονικολάκη δήλωσαν τη συμπαράστασή τους εκ μέρους του ΚΚΕ, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι από χρόνια το ΚΚΕ πάλευε και παλεύει να μπουν τα ειδικά μαθήματα σε όλα τα δημοτικά, ώστε ο γονιός να μη χρειάζεται να πληρώνει στα φροντιστήρια και να μαθαίνει το παιδί ακόμα και τις ξένες γλώσσες μέσα στο σχολείο. Μάλιστα, σημείωσαν ότι τα προβλήματα μπορούν και πρέπει να λυθούν εκεί που δημιουργούνται και πρέπει όλοι μαζί από κοινού να συντονίσουν τους στόχους τους και να αγωνιστούν για την επίλυσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ