Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλαταίνει η αλληλεγγύη

Η ΓΣΕΕ,με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι "στηρίζει τα αιτήματα των ναυτεργατών, που είναι ενταγμένα στο γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο της Συνομοσπονδίας για το φορολογικό". Καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις προτάσεις της ΟΚΕ για το θέμα της τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας και την αύξηση του αφορολόγητου στο ύψος των ετήσιων αποδοχών του ανειδίκευτου εργάτη, για τα οποία η ΓΣΕΕ προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 23 Γενάρη.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,με ανακοίνωσή του, δηλώνει πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ναυτεργατών και θα στηρίξει με κάθε τρόπο το δίκαιο αγώνα τους. Επίσης, απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΠΝΟ στην πλατεία Μητροπόλεως στην Αθήνα τη Δευτέρα στις 11πμ.

Την αλληλεγγύη της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων,τονίζοντας πως "η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνει τον βαθιά αντεργατικό της χαρακτήρα". Επισημαίνοντας την αναγκαιότητα κοινής δράσης εργαζομένων σε ξηρά και θάλασσα, καλεί τους οικοδόμους να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων ναυτεργατών. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τον "ηρωικό αγώνα των ναυτεργατών που παλεύουν ενάντια στο ληστρικό δίδυμο κυβέρνησης - εφοπλιστών". Επίσης τη συμπαράστασή του εκφράζει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηγουμενίτσας.

Να σταματήσει η κυβέρνηση την αδιάλλακτη στάση απέναντι στους ναυτεργάτες, ζητά με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και καταγγέλλει "τις αυθαιρεσίες και παρανομίες των εφοπλιστικών εταιριών, καθώς και τις κατασταλτικές δυνάμεις του υπουργείου Ναυτιλίας". Ανάλογο ψήφισμα εξέδωσε η Ομοσπονδία εργαζομένων στις επιχειρήσεις γάλακτος - τροφίμων - ποτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ