Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητική συγκέντρωση συμπαράστασης

Εργάτες, νεολαίοι και συνταξιούχοι του Πειραιά εξέφρασαν χτες το απόγευμα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά14 πρωτοβάθμια Σωματεία της πόλης.

Πρώτος στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά,Γ. Κόγιας,ο οποίος τόνισε: "Ολοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συμπαρασταθούν στον αγώνα των ναυτεργατών, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους". Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,Σ. Τσιμπόγλου,ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αντιδημοκρατική και επικίνδυνη, γιατί και στην προηγούμενη κινητοποίηση και τώρα προσπαθεί να στρέψει κοινωνικές ομάδες ενάντια στο ανερχόμενο λαϊκό κίνημα. "Ο αγώνας των ναυτεργατών - συνέχισε - μεγαλώνει και θα μεγαλώνει".

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,που χαιρέτισε τη συγκέντρωση, τόνισε ότι οι ναυτεργάτες μπορούν και πρέπει να νικήσουν και απαιτείται όλοι οι εργαζόμενοι να σταθούν στο πλευρό τους. "Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση - υπογράμμισε - ότι σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχουν μόνο εφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανοι. Υπάρχουν και εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες και άλλοι. Θα νικήσουμε με την ενότητα και τον αγώνα". Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία στους δρόμους του Πειραιά και κατέληξαν στο λιμάνι.

Ψηφίσματα συμπαράστασης κατέθεσαν η Ομοσπονδία Εργαζόμενων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας και ο Δήμος Περάματος. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ - ΟΚΑ,του Μετώπου Παιδείας Πειραιά,η πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Βέρα Νικολαϊδου,και άλλοι φορείς.

Οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν, με πορεία, στον Αγ. Διονύσιο έξω από το πλοίο "ΘΕΟΦΙΛΟΣ",που είχε ανάψει τις μηχανές για να φύγει! Τους διαδηλωτές υποδέχτηκε το πλήρωμα που βγήκε σύσσωμο από το πλοίο, δηλώνοντας συμμετοχή στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ