Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Στο φουλ οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.-

Στις ρόδες των φορτηγών έπεσαν χτες στο λιμάνι του Ρεθύμνου οι απεργοί ναυτεργάτες που προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν, να εμποδίσουν τελικά τη φόρτωση του ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α,το οποίο απέπλευσε το μεσημέρι προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ο εισαγγελέας Ρεθύμνου έδωσε εντολή να φορτωθεί το πλοίο! Στον απεργοσπαστικό μηχανισμό εντάχθηκαν για μια ακόμα φορά οι λιμενικοί, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να απομακρύνουν τους ναυτεργάτες από τις ρόδες των φορτηγών.

Η ενίσχυση των απεργοσπαστικών μηχανισμών και η υποκίνηση αντιδράσεων από τη μεριά αγροτών και φορτηγατζήδων απασχόλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, χτεσινή σύσκεψη μεταξύ του περιφερειάρχη, των τεσσάρων νομαρχών της Κρήτης και των εκπροσώπων των ναυτιλιακών εταιριών! Με το πέρας της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε σε 150 περίπου συγκεντρωμένους έξω από την Περιφέρεια αγρότες ότι μέχρι σήμερα το βράδυ θα γίνει η μεταφορά των αγροτικών προϊόντων! Συμπλήρωσε ότι ο τρόπος θα αναζητηθεί με διαβουλεύσεις μεταξύ των ναυτιλιακών εταιριών και των πληρωμάτων...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ