Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπαράζ κινητοποιήσεων για τη ΣΟΦΤΕΞ

Αρχή από την Τρίτη με στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι να μην δεχθούν άλλον εμπαιγμό

Μπαράζ αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τη σωτηρία της ΣΟΦΤΕΞ,αποφασίστηκε χτες ομόφωνα σε ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου της Αθήνας, στην οποία κυρίαρχο χαρακτηριστικό ήταν η μαζική προσέλευση των εργαζομένων και η απαίτησή τους για "αγώνα τώρα".Σαν πρώτο βήμα αποφασίστηκε, η πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας από τις 12μ ως τις 4μμ, την Τρίτη 21 Γενάρη και πορεία απ' το εργοστάσιο προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Στη συνεδρίαση που διεξήχθηκε μέσα σε έντονο κλίμα και με τους εργαζόμενους αποφασισμένους να μην δεχθούν άλλον εμπαιγμό, συμμετείχε σύσσωμη η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,που εξέφρασε την ενεργό συμπαράστασή της, στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ.

Τελικά η διοίκηση του σωματείου, κατέληξε ομόφωνα να προχωρήσει σε: Τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη και πορεία απ' το εργοστάσιο στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 23 Γενάρη με το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων και πορεία απ' το εργοστάσιο στην πλατεία Κάνιγγος, όπου θα γίνει η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. Το Σάββατο 25 Γενάρη, εξορμήσεις στα διόδια Ελευσίνας και Σχηματαρίου και μοίρασμα ανακοινώσεων στον κόσμο. Προσπάθεια για συντονισμό δράσης με τα σωματεία των πέντε επιχειρήσεων (ΜΕΛ, ΚΕΡΑΦΙΝΑ, "Βωξίτες Ελευσίνας", ΑΕΒΑΛ, ΛΑΡΚΟ) για τις οποίες έχει αποφασιστεί επίσης η ιδιωτικοποίησή τους. Επαφή και συνεργασία με φορείς που έχουν άμεση σχέση με το χαρτί, όπως ΕΦΕΕ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Λ. Κολιγιάννης,μέλος της διοίκησης του σωματείου, τόνισε: "Στη συνεδρίασή μας παραβρέθηκε και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΑ και αυτό για πρώτη φορά και θέλουμε να είναι στο πλευρό μας. Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων, που δείχνει την ανησυχία, την αγανάκτησή τους, αλλά και τη διάθεσή τους να παλέψουν για να υπερασπίσουν τη δουλιά τους. Αυτό είναι πολύ θετικό σημάδι. Στα πλαίσια αυτά και για να συμμετέχουν περισσότεροι στην υλοποίηση των αποφάσεων, το ΔΣ αποφάσισε να κάνει το επόμενο διάστημα αρχαιρεσίες για την εκλογή επιτροπών τμημάτων. Να πούμε ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δράσης, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του ΔΣ για καθορισμό των παραπέρα βημάτων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ