Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Κολιγιά" ξεφτίλας ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ

Κοινή διασπαστική δράση κατά των κινητοποιήσεων και των συμφερόντων των αγροτών, συμφώνησαν να αναλάβουν οι ξεπουλημένοι πρόεδροι της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ, Μ. Γιαννακίδης και Γ. Πίττας, αντίστοιχα.

Οι δύο τους συναντήθηκαν προχτές και σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες επισημοποίησαν την "κολιγιά" τους, πράγμα που έγινε βέβαια μετά τις υποσχέσεις που έλαβε ο Γ. Πίττας, από τον υπουργό Γεωργίας και τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ για ένταξη της ΣΥΔΑΣΕ στην Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Αγροτικών Συλλόγων, την COPA. Αυτό όμως δείχνει ότι τους καρεκλοκένταυρους των ηγεσιώνΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τους ενδιαφέρουν μόνο το ξεκοκάλισμα των χρημάτων από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ και οι παχυλές αμοιβές και παροχές που δίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι τα συμφέροντα των αγροτών, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Ετσι στη χτεσινή ανακοίνωση - που βγάζει μάτια και ξεπερνάει τα όρια της ξεφτίλας - οι Γιαννακίδης και Πίττας αναφέρουν ότι δε θα επιτρέψουν να μετατραπούν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα σε αντικείμενο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων. Ακόμα αναφέρεται ότι οι δύο τους συμφώνησαν να εξετάσουν... από κοινού όλα τα προβλήματα του αγροτικού χώρου ώστε οι θεσμοθετημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών με κοινή προσέγγιση και δράση, να σταθούν στην πρωτοπορία της διεκδίκησης και με προοπτική λύσεων.

Στα πλαίσια αυτά οι Γιαννακίδης και Πίτταςαποφάσισαν να "πιάσουν δουλιά" και να παίξουν με τον πιο χειρότερο τρόπο το παιχνίδι της κυβέρνησης, κόντρα στον αγώνα και τα συμφέροντα των αγροτών. Ετσι ανακοίνωσαν ότι την ερχόμενη Τετάρτη 22 Γενάρη, πάνε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου μαζί με τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών συλλόγων Μακεδονίας - Θράκης να καθορίσουν το διεκδικητικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες του μαζικού αγροτικού κινήματος. Δηλαδή, ...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Ομως, οι πρόεδροι της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ ξέχασαν να αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι κατά την επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη θα προτείνουν στους αγρότες να πάνε σπίτια τους και να δώσουν μερικούς μήνες προθεσμία στην κυβέρνηση για να... απαντήσει στα προβλήματά τους. Βέβαια θα τους πουν ακόμα ότι αν δε δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση, τότε κατά τα τέλη Μάρτη θα εξεταστεί... το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες κινητοποιήσεις. Κοροϊδίας το ανάγνωσμα, δηλαδή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ