Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα ψευτοδιλήμματα

Σε διλήμματα επιχειρεί να βάλει η "Γνώμη" του χτεσινού "Εθνους" τους αγωνιζόμενους αγρότες και σημειώνει - ανάμεσα σε άλλα - με περισσή αφέλεια, αναμασώντας ορισμένα κυβερνητικά επιχειρήματα: "Οφείλουν, δηλαδή, να συνειδητοποιήσουν οι αντιμετωπίζοντες πολλά και σοβαρά προβλήματα αγρότες ότι η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πλέον μονόδρομος και άρα η εμμονή σε αιτήματα, που υπερβαίνουν το πλαίσιο της κοινής αγροτικής πολιτικής, αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση τους".

Και, βέβαια, τα αιτήματα των αγροτών είναι σε όλους γνωστά και όλοι έχουν παραδεχτεί όχι μόνο το αναμφισβήτητα δίκαιο του περιεχομένου τους, αλλά και το χαρακτήρα επιβίωσης που έχουν. Ουσιαστικά και αντικειμενικά αποκτούν εθνική σημασία και αφορούν όλους τους Ελληνες εργαζόμενους και την εθνική οικονομία συνολικά. Επόμενα, το δίλημμα επιστρέφεται προς το "Εθνος", την κυβέρνηση, αλλά και προς οποιονδήποτε μεταχειρίζεται το προαναφερόμενο "επιχείρημα".

Και συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι η απάντηση στο γνωστό "ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε" είναι ολοφάνερη σε κάθε στοιχειωδώς λογικό άνθρωπο, εξαιρουμένων των νηπίων και όσων θέλουν σώνει και καλά να στραβώσουν το γιαλό...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ