Σάββατο 11 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Δένουν" τα πλοία από τα ξημερώματα της Δευτέρας

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία από τη Δευτέρα στις 6 τα ξημερώματα, καθώς ξεκινά ο νέος απεργιακός αγώνας του κλάδου ενάντια στην πολιτική που οδηγεί στη διάλυση την ελληνική ναυτιλία. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε 48ωρη απεργία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνέχιση του απεργιακού αγώνα.

Η μεθαυριανή απεργία αποτελεί συνέχεια του πενθήμερου απεργιακού αγώνα που έδωσαν με μεγάλη αποφασιστικότητα και μαζικότητα οι ναυτεργάτες και ταυτόχρονα απάντηση στην προκλητική και εμπαικτική κυβερνητική απάντηση στο αίτημά τους να διατηρηθεί το υπάρχον φορολογικό καθεστώς, καθώς και στην αδιαλλαξία απέναντι στα άλλα αιτήματά τους (απασχόληση, ασφαλιστικό κλπ). Η απεργία ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία στα οποία υπηρετούν Ελληνες ναυτεργάτες.

Στο λιμάνι του Πειραιά από προχτές συνδικαλιστές είναι στο πόδι για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Με συγκεντρώσεις και περιοδείες, από καράβι σε καράβι, ενημερώνουν τους ναυτεργάτες, οι οποίοι άλλωστε δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν με επιτυχία κι αυτόν τον αγώνα. Ανάλογες προετοιμασίες γίνονται και στα άλλα λιμάνια της χώρας. Οι συνδικαλιστές και οι ναυτεργάτες του Πειραιά, στις 6 το πρωί της Δευτέρας, οπότε και αρχίζει η απεργία, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη για να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ