- Τη μηχανιστική μεταφορά αποσπασματικών στοιχείων της σημερινής πολιτικής κατάστασης στη Γαλλία, προκειμένου, όχι μόνο να αυτοπροβληθεί ως συνεπής δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά, παράλληλα... - 1997-06-04 00:00:00.0"/> - Τη μηχανιστική μεταφορά αποσπασματικών στοιχείων της σημερινής πολιτικής κατάστασης στη Γαλλία, προκειμένου, όχι μόνο να αυτοπροβληθεί ως συνεπής δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά, παράλληλα... - 1997-06-04 00:00:00.0" /> Εκ ... Παρισίων τα επιχειρήματα! | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Εκ ... Παρισίων τα επιχειρήματα!
  • Για εσωκομματικούς και προπαγανδιστικούς λόγους, χρησιμοποιούνται οι εξελίξεις στη Γαλλία
  • "Κεντροαριστερές" κορόνες από την κυβέρνηση

Τη μηχανιστική μεταφορά αποσπασματικών στοιχείων της σημερινής πολιτικής κατάστασης στη Γαλλία, προκειμένου, όχι μόνο να αυτοπροβληθεί ως συνεπής "δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς", αλλά, παράλληλα, να στηρίξει και τις επιλογές της σημερινής ηγετικής ομάδας του, στο εσωτερικό του κόμματος, έχει εμφανώς επιλέξει ως κεντρικό προπαγανδιστικό στοιχείο αυτές τις μέρες ο ΣΥΝ.

Στα πλαίσια αυτά - και ακολουθώντας το παράδειγμα του προέδρου του ΣΥΝ, Νίκου Κωνσταντόπουλου τις προηγούμενες μέρες - ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ της ΕΡΑ - 1, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, σημείωσε ότι "ο ΣΥΝ, εδώ και χρόνια είναι ανοιχτός σε ένα σοβαρό και ισότιμο διάλογο, επί της ουσίας, ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, με στόχο την αναζήτηση μιας προγραμματικής συμφωνίας για ένα κοινό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα της χώρας, που να προωθεί αλλαγές. Και σε αυτή μας την πρόταση, δυστυχώς είμαστε μόνοι".

Σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ για τα παραπάνω, σημείωσε ότι "αρνείται έναν τέτοιο σοβαρό διάλογο επί της ουσίας". Δεν έλειψαν και οι αιχμές εναντίον των στελεχών του ΣΥΝ, που τάσσονται υπέρ της άμεσης έναρξης διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ μέσω "δικτύων πολιτών" και επισήμανε πως "είναι ανάγκη να σταματήσει να χρησιμοποιείται η υπόθεση των πολιτών ως υπεκφυγή για την άρνηση της συζήτησης, πρόσωπο με πρόσωπο, επί της ουσίας".

Τέλος, δανειζόμενος την επιχειρηματολογία που σε χτεσινή συνέντευξή του στα ΝΕΑ χρησιμοποίησε ο Λ. Κύρκος για το ΚΚΕ, δήλωσε πως "το ΚΚΕ έχει κλειστεί στην κιβωτό του Νώε, που λέγεται Περισσός".

Η κυβέρνηση

Ενώ η κυβέρνηση, χτες, αγωνιούσε να καταστήσει σαφές ότι καμία αλλαγή στην πολιτική της δεν πρόκειται να επέλθει, παρά τη φιλολογία που αναπτύχθηκε έπειτα από τις γαλλικές εκλογές, ταυτόχρονα, δεν απέφυγε τις "κεντροαριστερές" κορόνες.

Ο Δ. Ρέππας, αναφερόμενος στην "εκδοχή" της ελληνικής "Κεντροαριστεράς", μίλησε για "ενδιαφέρον θέμα και μια πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση",που αποτελούν οι σχετικές "διεργασίες", οι οποίες, όπως είπε, πρέπει "να μορφοποιηθούν ακόμη περισσότερο την επόμενη περίοδο".

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Β. Παπανδρέου,η οποία, αφού ανέφερε ότι είναι διαφορετικές οι συνθήκες στη Γαλλία, υπερθεμάτισε της έναρξης "ενός διαλόγου... για να δημιουργηθούν κάποιες συγκλίσεις σε κάποιες θέσεις", και υποστήριξε ότι "πρέπει να συνεργαστούμε είτε είναι δημοτικές εκλογές, είτε είναι εκλογές σε διάφορους συλλόγους...".

Από την πλευρά του, ο Θ. Τσουκάτος πήρε υπό την προστασία του το "Δίκτυο" των "κεντροαριστερών" υποστηρικτών του "εκσυγχρονισμού", που εμφανίστηκε πρόσφατα, κατηγορώντας το ΣΥΝ, που, για τους δικούς του λόγους, του επιτέθηκε. Εκανε, δε, λόγο για "πρωτοβουλίες... σε θετική κατεύθυνση", που πρέπει να οδηγήσουν στη συγκρότηση της "Κεντροαριστεράς" μέσα από "κινήσεις βάσης"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ