Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ηρθε η σειρά των αξιωματικών!

Οι εφοπλιστές επεκτείνουν το διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία και στους αξιωματικούς! Χτες στις 3 το μεσημέρι ο πρώτος μηχανικός που υπηρετεί στο δεξαμενόπλοιο IOLCOS ETENRITY με ελληνική σημαία, κατήγγειλε με τέλεξ ότι αναμένει τον Φιλιππινέζο αντικαταστάτη του! Το πλοίο ανήκει στον εφοπλιστή Αντρέα Πετράκη,του οποίου η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει την επωνυμία IOLCOS HELLENIC MARITIME ENTERPRISES CO LTD!

Το τέλεξ έφτασε στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Μπαχρέιν και όπως ανέγραφε ο πρώτος μηχανικός, οι λιμενικές αρχές δε φαίνονται διατεθειμένες να πάρουν κάποιο μέτρο ενάντια στην παρανομία και το μόνο που μπορούσε να κάνει ο ίδιος είναι να μην "παραδώσει", ζητώντας την έμπρακτη συμπαράσταση της ΠΕΜΕΝ. Να σημειωθεί ότι το διωγμό αξιωματικού και συγκεκριμένα του ανθυποπλοιάρχου έχει ανακοινώσει και ο εφοπλιστής Εμπειρίκος από το δεξαμενόπλοιό του ΚΙΜΩΛΟΣ!

Η ΠΕΜΕΝ με υπόμνημά της προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας, επισημαίνει: "Μετά από καταγγελίες που συγκεντρώνουμε για την κατάσταση που επικρατεί στα πλοία όλων των κατηγοριών, των ελέγχων που κάνουν οι κατά τόπους λιμενικές αρχές για την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας", διαπιστώθηκε ότι "έχουμε μαζικές παραβιάσεις της νομοθεσίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τη σύνθεση, επάνδρωση με Ελληνες ναυτεργάτες αλλά και τους όρους αμοιβής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ