Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ"
Ούτε επίδομα από τον ΟΑΕΔ!

Εμπαίζονται από όλες τις πλευρές

Ο εμπαιγμός σε βάρος των 34 εργαζομένων του "Ασκληπιείου Αθηνών" συνεχίζεται απ' όλες τις πλευρές. Χτες, στα προβλήματά τους ήρθε να προστεθεί και η άρνηση του ΟΑΕΔ να τους χορηγήσει το επίδομα ανεργίας, επειδή - λέει - εκκρεμούν μηνύσεις του εργοδότη εναντίον τους! Ο Αλ. Παπαδάτος,ιδιοκτήτης της κλινικής, μήνυσε τους εργαζόμενους για ηθική βλάβη (!), ενώ στο κείμενο της μήνυσης ισχυρίζεται και ότι κινδύνευσε η σωματική του ακεραιότητα!

Ολα αυτά τη στιγμή που: Χρωστάει δεδουλευμένα ύψους 52 εκατομμυρίων δραχμών, χωρίς σ' αυτά να περιλαμβάνονται επιδόματα, άδειες κτλ., έχει απολύσει 23 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας μεταξύ των οποίων και το 7μελές ΔΣ του σωματείου, προσέλαβε άλλους στη θέση τους κτλ. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις κατάφωρες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, που έχει κάνει ο εργοδότης.

Ωστόσο, ενώ η δικαιοσύνη λειτουργεί για τον εργοδότη, για τους εργαζόμενους κωφεύει. Ετσι, παρότι έχουν προσφύγει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεώρηση Εργασίας, εισαγγελέα, υπουργείο Εργασίας) και παρότι όλοι παραδέχονται ότι έχουν δίκιο, κανείς δεν είναι σε θέση να παρέμβει. Η πρόεδρος του Σωματείου Θεοδώρα Μπέλλου καταγγέλλει και την "ευαισθησία" των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οπως μας κατήγγειλε, ούτε το MEGA ούτε ο ΣΚΑΪ μετέδωσαν το σχετικό με την υπόθεσή τους ρεπορτάζ που έκαναν, ενώ όταν η ίδια τηλεφώνησε στο δεύτερο σταθμό, πήρε την εξής απάντηση από τον κ. Θωμόπουλο: "Δεν παίζεται, γιατί έτσι θέλουμε"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ