Τρίτη 15 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κενές 2.000 θέσεις γιατρών Εργασίας

Συνάντηση του Σπ. Χαλβατζή με το προεδρείο της Εταιρείας Γιατρών Εργασίας

Γύρω στις 2.000 θέσεις γιατρών εργασίας σε επιχειρήσεις είναι κενές, παρότι υπάρχει σχετική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία επιχειρήσεις με ορισμένο αριθμό εργαζομένων πρέπει να απασχολούν γιατρό εργασίας. Η νομοθεσία δεν τηρείται και ως εκ τούτου ουδεμία προστασία υπάρχει της υγείας των εργαζομένων από τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται στους χώρους εργασίας.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε, κατά τη χτεσινή συνάντηση του Σπ. Χαλβατζή,μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το προεδρείο της Εταιρείας Γιατρών Εργασίας. Ο πρόεδρος Χρ. Χατζής ενημέρωσε τον Σπ. Χαλβατζή για τις τεράστιες ελλείψεις γιατρών εργασίας, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχη έδρα στο Πανεπιστήμιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι περί τις 11.000 εργαζόμενοι το χρόνο συνταξιοδοτούνται για βλάβες στην υγεία τους εξαιτίας της εργασίας.

Μετά τη συνάντηση ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, κυρίως από τη ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα. "Ως ΚΚΕ - κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής - θα εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε το θέμα της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και η αναβάθμιση του ρόλου των γιατρών Εργασίας να γίνει σύντομα πραγματικότητα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ