Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Ιούλη 1997

ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΑΙ "ΑΡΧΕΙΟ ΔΑΚΤΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΩΝ"
Παλλαϊκή αντίσταση ενάντια στο ηλεκτρονικό φακέλωμα

Αφιέρωμα στο σημερινό "Ριζοσπάστη" για το τερατούργημα της Συνθήκης Σένγκεν. Δηλώσεις παραγόντων της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου

Πρόσφατα στην ελληνική Βουλή κυρώθηκε η διαβόητη Συμφωνία Σένγκεν με την ψήφο 142 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρόκειται για μια Συμφωνία, με ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για τους εργαζόμενους και τους λαούς όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ακόμα και τρίτων, εκτός Ενωσης, χωρών! Κι αυτό, γιατί η Συμφωνία Σένγκεν που ψηφίστηκε με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "για την προστασία των ελευθεριών των πολιτών", στην πραγματικότητα αποτελεί τερατώδες κατασκεύασμα που με όσα προβλέπει καταλύει κάθε έννοια ελευθερίας των πολιτών, αφού νομιμοποιεί την αυθαιρεσία των διωκτικών αρχών και επιτρέπει την παραβίαση και της ιδιωτικής ζωής, με τη δημιουργία αρχείων με προσωπικά δεδομένα.

Το τερατούργημα αυτό, καθόλου τυχαία, ενσωματώθηκε στη Διακυβερνητική Συνθήκη του Αμστερνταμ, όπου χαλκεύτηκαν νέα δεσμά για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα έχει στόχο το συνδικαλιστικό, μαζικό κίνημα και τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό τους και για τα παιδιά τους. Καλλιεργεί την ξενοφοβία και το ρατσισμό και καταργεί διακρατικές συμφωνίες για τους μετανάστες. Εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών - μελών στην ΕΕ, παραβιάζοντας, έτσι, ευθέως συνταγματικές διατάξεις.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι ο προστατευτικός κλοιός του συστήματος με τη Σένγκεν, δεν είναι αρκετός. Τη βδομάδα που πέρασε είδε το φως της δημοσιότητας το νέο εφεύρημα, το "EYRODAC", που με το ίδιο πρόσχημα της προστασίας από την εγκληματικότητα δημιουργεί "αρχείο δακτυλικών αποτυπωμάτων"!

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη μη εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν, όπως και άλλων αντίστοιχων συνθηκών που περιορίζουν ακόμα και αυτή την ίδια την αστική δημοκρατία. Ο "Ρ" συνεχίζοντας την προσπάθεια, να φωτίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατάπτυστη Συμφωνία, δημοσιεύει, σήμερα, δηλώσεις του Γεωργίου - Αλέξανδρου Μαγκάκη,του Τάκη Παππά,του Θόδωρου Κασσίμη,του Γιάννη Δημαρά,και του Μπάμπη Αγγουράκη.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕΙΧ ΣΟΥ
Κυβερνητικό έγκλημα διαρκείας

Στις αρχές του αιώνα η ανάσα της πόλης, κύρια των προσφυγικών οικισμών ήταν τα "χίλια δέντρα". Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917, που κατέστρεψε τη μισή πόλη, το 1921, κηρύχτηκαν αναδασωτέα 1.300 στρέμματα. Από τότε, με τις αναδασώσεις που ξεκίνησαν το 1939 και συνεχίστηκαν μέχρι πρόσφατα, έφτασε να είναι 30.000 στρέμματα. Ενα πανέμορφο και το μεγαλύτερο περιαστικό δάσος της Ελλάδας. Χρειάστηκε λιγότερο από δύο μέρες για να γίνει στάχτη, πέφτοντας απροστάτευτο, θύμα αδίστακτων εμπρηστών, με την ανοχή και στήριξη των κυβερνήσεων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας εξαπέλυσε προχτές δριμύ "κατηγορώ" εναντίον όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων για την εγκληματική παράλειψή τους να καταρτίσουν το Δασολόγιο της χώρας.


ΣΕΛ.  30   -   31



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ