Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Θλιβερή κοροϊδία με μισοεπιδοτήσεις

Αντί για το 100% θα δοθεί από 15 Νοέμβρη το 50% και όχι σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζει χωρίς να ντρέπεται το τροπάρι εμπαιγμού περί ταχείας καταβολής των επιδοτήσεων της νέας ΚΑΠ στους αγροτοκτηνοτρόφους, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως τον Δεκέμβρη θα καταβληθούν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά οι επιδοτήσεις. Τώρα που πλησίασε η ώρα των πληρωμών και ο ΟΠΕΚΕΠΕ αντιμετωπίζει πληθώρα «τεχνικών» προβλημάτων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το γύρισε στις έγκαιρες προκαταβολές των επιδοτήσεων, από τα μέσα Νοέμβρη.

Οπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από σχετική σύσκεψη που έγινε με παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, ούτε και οι προκαταβολές των επιδοτήσεων (το 50%) θα δοθούν σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαιούχων μέσα στο τρέχον έτος. Ετσι, ενώ με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν να έχουν πληρωθεί όλοι οι αγρότες μέχρι το τέλος του χρόνου, τώρα διαφαίνεται ότι πάρα πολλοί δικαιούχοι, δε θα πάρουν μέσα στο 2006 ούτε τις προκαταβολές του 50%.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, τα καταφέρνει καλύτερα στο να εφαρμόζει έγκαιρα τις αντιαγροτικές αποφάσεις της ΕΕ... Τα καταφέρνει καλύτερα στο να στηρίζει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των εμποροβιομηχάνων. Ομως με τη νέα ΚΑΠ που ψήφισαν διαδοχικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι «κουτσουρεμένες» αποδεσμευμένες επιδοτήσεις ορίστηκαν να δίνονται για όλα τα προϊόντα μια φορά το χρόνο. Κι από τα λίγα αυτά λεφτά εξαρτάται η επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων. Οπότε η πολιτική φτώχειας που επιβάλλουν για τους μικρομεσαίους αγρότες η κυβέρνηση και η ΕΕ, γίνεται ακόμα πιο έντονη με τέτοια καμώματα. Οπως επίσης φαίνεται δε θα είναι λίγοι εκείνοι οι αγρότες που θα κάνουν μαύρα Χριστούγεννα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ