Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΕ ΠΡΟΣ ΠΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ
Φτιάξτε ποτά «μπόμπες»!

Η ΕΑΣ Λάρισας καταγγέλλει την απόφαση των υπουργών Γεωργίας με την οποία επιτρέπεται η παραγωγή τσίπουρου, ούζου και τσικουδιάς, με χημικά μέσα

Την απόφαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, με την οποία επιτρέπεται η παραγωγή τσίπουρου, ούζου και τσικουδιάς με χημικά μέσα, καταγγέλλει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, επισημαίνοντας ότι αυτή η απόφαση «είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των βιομηχάνων ποτοποιών».

«Το βασικό στοιχείο αυτής της απόφασης - σημειώνει σε ανακοίνωσή της Ομοσπονδία - είναι ότι οι ποτοποιοί βιομήχανοι θα μπορούν να φτιάχνουν τσίπουρο, ούζο και τσικουδιά με οινόπνευμα μη γεωργικής προέλευσης, με χημικά μέσα και όχι με σταφύλια».

Και συνεχίζει: «Οι θριαμβολογίες των κυβερνώντων για "νίκες της Ελλάδας" επειδή "κατοχύρωσε" το τσίπουρο, το ούζο και την τσικουδιά ως "εθνικό προϊόν" και, μάλιστα, με τον παραδοσιακό τρόπο του γλυκάνισου, αποτελεί εσκεμμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης των παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών αυτών των προϊόντων, γιατί θέλουν να κρύψουν το κρίσιμο ζήτημα της απόφασης, δηλαδή, της ελευθερίας των βιομηχάνων να φτιάχνουν αυτά τα προϊόντα με χημική αλκοόλη.

Αυτή η αρνητική εξέλιξη, σε συνδυασμό με την αναθεώρηση, προς το χειρότερο, της ΚΟΑ αμπελοοινικών, όπου, μεταξύ των άλλων, προτείνεται να δίνεται η δυνατότητα να γίνονται κρασιά με χημικό τρόπο, προαναγγέλλουν πολύ άσχημες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον για την πλειοψηφία των αμπελοκαλλιεργητών που είναι μικρομεσαίοι.

Ταυτόχρονα, προετοιμάζουν το λαό να καταναλώνει αυτά τα προϊόντα, καμουφλαρισμένα με αρώματα και διάφορα άλλα χημικά μέσα και φυσικά σε "τσουχτερές τιμές".

Ευθύνη γι' αυτές τις εξελίξεις έχουν συνολικά οι κυβερνώντες, χτες του ΠΑΣΟΚ, σήμερα της ΝΔ, που δρομολόγησαν από χρόνια τις δεσμεύσεις της χώρας μας διά μέσου της ΚΑΠ, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσαν σ' αυτό το σημείο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι αμπελοκαλλιεργητές έχουν ένα "όπλο" στα χέρια τους: Να συσπειρωθούν γύρω από την ΠΑΣΥ και, με σχέδιο, ν' αναπτύξουν οργανωμένα τον αγώνα, συνδικαλιστικό και πολιτικό, για ν' αποκρουστεί αυτή η εξέλιξη και, στη συνέχεια, να δρομολογηθούν άλλες εξελίξεις υπέρ των μικρομεσαίων αμπελοκαλλιεργητών και, συνολικότερα, του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ