Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΣΤΑΘΗ ΚΕΡΑΜΙΔΑ

υποψήφιο νομάρχη Αχαΐας με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

-- Ποιοι οι στόχοι μπροστά στις εκλογές;

-- Στις εκλογές είναι ευκαιρία να εκφραστεί από τους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους νέους ανθρώπους η καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και της ψευτοαντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδυναμώσουν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ. Το πρώτο βήμα θα είναι η καταψήφιση των συνδυασμών που στηρίζουν.

Εχουν πείρα οι εργαζόμενοι - και στην Αχαΐα - για το ποιος ωφελείται από τα ΚΠΣ, την ανταγωνιστικότητα και τα διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα, όπως π.χ. η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, το αυτοκινητοδρόμιο, το νέο λιμάνι, ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Βλέπουν ότι ωφελούνται οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι αυξάνουν την κερδοφορία τους κατακόρυφα, ενώ οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο. Γι' αυτό θα πρέπει να ψηφίσουν με κριτήριο ποιος ευθύνεται για την ανεργία, την ακρίβεια κλπ. Ενίσχυση της ΝΑΣ, της αγωνιστικής συνεργασίας του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, σημαίνει ότι ο λαός θα παλεύει από καλύτερες θέσεις.

-- Πώς κρίνετε τους υπόλοιπους υποψήφιους συνδυασμούς;

-- Οι συνδυασμοί που στηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΝ έχουν δώσει εξετάσεις, παίρνοντας «άριστα» στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι υποψήφιοί τους, ο Δ. Κατσικόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και ο Θ. Βασιλείου (ΝΔ) είναι πρωταγωνιστές στα αντιλαϊκά σχέδια. Προώθησαν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και άλλων υπηρεσιών, την ανταποδοτικότητα και φορομπηξία στην ΤΑ, τα ΤΣΑ, τα 4ωρα, την παράδοση της Υγείας και της Παιδείας σε ιδιώτες, την απλήρωτη εργασία μέσω των προγραμμάτων «stage». Διεκδικούν περισσότερες επιδοτήσεις για το κεφάλαιο και την εφαρμογή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ο υποψήφιος νομάρχης του ΣΥΝ, Ν. Τσούκαλης, λειτουργούσε σαν νομαρχιακός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ, «διαφημιστής» της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και του ευρωμονόδρομου. Ο ΣΥΝ έδωσε δείγματα κεντροαριστερής γραφής στηρίζοντας στο Δήμο της Πάτρας, το δεύτερο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Δημαρά. Υπάρχουν επίσης και διάφορα «αναχώματα», όπως η αυτοαποκαλούμενη «Αριστερά στην Αυτοδιοίκηση» (δρουν προβοκατόρικα εναντίον μας) και ο ΛΑ.Ο.Σ. Τα προγράμματα των συνδυασμών μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να τους «μαυρίσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ