Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πόλος αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα οι αγωνιστικοί συνδυασμοί

Συνέντευξη Τύπου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

Στην ιδιαίτερη σημασία των εκλογών, καθώς τα λαϊκά προβλήματα πολλαπλασιάζονται και οξύνονται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαχειριστεί - στο μέγεθος που της αναλογεί - την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αναφέρθηκαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ - οι Γ. Χώτος, Β. Μπούτας, Τ. Τσιόγκας, Τ. Τσιαπλές, Αγ. Τρυγάζης - σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες στη Λάρισα.

Ο Γ. Χώτος ανέλυσε την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα, υπογραμμίζοντας ότι «πρωταγωνιστής στην επίθεση είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όμως, την ίδια πολιτική υποστηρίζει και η ΝΔ. Με το ΠΑΣΟΚ "τσακώνονται" για το πάπλωμα!» Και συνέχισε: «Δεν είναι μικρές και οι ευθύνες του ΣΥΝ, αφού συναινεί στη βασική κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, φθείροντας αγωνιστικές συνειδήσεις και στηρίζοντας κυβερνητικούς υποψηφίους». Παρακάτω επισήμανε: «Πολλοί όψιμοι "αγωνιστές" επικεφαλής συνδυασμών για τις Νομαρχίες και τους Δήμους της περιοχής μας προβάλλουν δήθεν αυτοδιοικητικό πρόσωπο. Επιχειρούν να κρύψουν από το λαό ότι ένα μεγάλο μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής περνάει μέσα από τη δημοτική και νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Οτι όλο το προηγούμενο διάστημα και οι ίδιοι από τη θέση τους αποτέλεσαν πολύτιμο στήριγμα της κυβέρνησης, έβαλαν πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική. Δεν υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης σε βάρος του λαού, που να μην την αποδέχτηκαν και να μην την εφάρμοσαν».

Διαχειριστές

Αναφερόμενος στους υποψηφίους που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ τους χαρακτήρισε «διαχειριστές αυτής της πολιτικής» και σημείωσε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλία "ανακυκλώνονται" οι υποψηφιότητες των ίδιων στελεχών που υπηρέτησαν την κυβέρνηση από διάφορα πόστα. Π.χ. ο κ. Εξαρχος που υπηρέτησε την κυβερνητική πολιτική ως περιφερειάρχης τώρα επιχειρεί να την ξαναϋπηρετήσει ως Νομάρχης Λάρισας. Οι κ.κ. Φλώρος και Σκοτινιώτης μετά από 8 χρόνια υπηρεσίας υπέρ αυτής της ίδιας πολιτικής, από τη θέση του Νομάρχη, φιλοδοξούν τώρα να κάνουν το ίδιο από τη θέση του Δημάρχου». Και συνέχισε: «Καμιά πολιτική διαφοροποίηση, επί της ουσίας, δεν έχουν να υποδείξουν οι υποψήφιοι της ΝΔ, ενώ οι υποψήφιοι του ΣΥΝ θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουν να παρουσιάσουν κάτι το διαφορετικό πολιτικά, από τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος. Μακριά από μας η ισοπεδωτική λογική, αλλά έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τον κόσμο για το ΕΙΝΑΙ και όχι για το ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ».

Αγωνιστές

Τέλος, αναφερόμενος στους υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση κι άλλες δυνάμεις τόνισε ότι «είναι γνωστοί αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.

Προέρχονται από διαφορετικούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, έχουν, όμως, ένα κοινό χαρακτηριστικό: Συμφωνώντας για το ρόλο και την προοπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπόσχονται στο λαό ότι από όποια θέση κι αν βρεθούν μετά τις εκλογές, θα παλεύουν μαζί του για την επίλυση των πολλών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Καταλήγοντας τόνισε: «Καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ή η ΝΔ και ο ΣΥΝ και ενισχύοντας ταυτόχρονα τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις, οι ψηφοφόροι συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί ένας πόλος αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Κι αυτό αποτελεί μια θετική προοπτική για τον τόπο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ