Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών

Η διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς πατριώτες, που ξεκίνησε στις 12 Σεπτέμβρη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας το κείμενο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης που απαιτεί την απελευθέρωση των 5 αγωνιστών που κρατούνται εδώ και 8 χρόνια σε φυλακές των ΗΠΑ, φτάνει παντού σε χώρους δουλιάς και κατοικίας.

Ηδη το κείμενο έχουν υπογράψει μεγάλες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, των Γραμμάτων και των Τεχνών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο Παντελής Βούλγαρης και πολλοί άλλοι τα ονόματα των οποίων έχει δημοσιεύσει ο «Ρ». Στα νέα ονόματα που υπογράφουν συγκαταλέγονται οι: Καλλιόπη Μπουντούρογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, Ασπα Μανδηλαρά, αντιπρόεδρος ΟΓΕ, Ζωή Βαλάση, συγγραφέας, Γιώργος Κατημερτζής, πρώην δήμαρχος Καισαριανής, Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΑΔΕΔΥ, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, Γιάννης Λασθιωτάκης, γλύπτης, Βεατρίκη Ξενιώτου, δημοσιογράφος, Χάικε Σράντερ, δημοσιογράφος, Δημήτρης Καλανδράκης και πολλοί άλλοι.

Η καμπάνια αλληλεγγύης συνεχίζεται και το τηλέφωνο επικοινωνίας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου είναι το 210 8214.916, όπου όσοι θέλουν να δώσουν το «παρών» μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 5 - 9 μ.μ.

Τη φωνή τους για την απελευθέρωση των πέντε ενώνουν επίσης η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, που με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της καταγγέλλει την παράνομη κράτηση και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι: «είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου των Αμερικανών με προβοκάτσιες, δολιοφθορές, με επιχειρήσεις δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο, με το συνεχιζόμενο εμπάργκο κατά της Κούβας, με την προσπάθεια αποσταθεροποίησης, αξιοποιώντας όλα τα αντεπαναστατικά εγκληματικά στοιχεία που έχουν μαζευτεί στο Μαϊάμι».

Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους 5.

Παγκόσμια κινητοποίηση

Στην Δομινικανική Δημοκρατία, οι φίλοι της «Καμπάνιας Αλληλεγγύης με την Κούβα», της «Εθνικής Επιτροπής για την Απελευθέρωση των πέντε Κουβανών», αλλά και πολιτικές οργανώσεις, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πρωτεύουσας και παρέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στην Αργεντινή, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο συζήτηση με τη συμμετοχή συγγραφέων, νομικών, των «Μητέρων της Πλατείας Μαΐου», όπου αναδείχθηκε η υπόθεση των πέντε Κουβανών και οι συμμετέχοντες απαίτησαν την απελευθέρωσή τους.

Οι δραστηριότητες αυτές έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλες που πραγματοποιούνται στη Λατινική και Κεντρική Αμερική, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στη Ρωσία και την Αφρική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεσο αίτημα η απελευθέρωσή τους(2009-05-03 00:00:00.0)
Με την Κούβα που αντιστέκεται(2008-11-07 00:00:00.0)
Νέα καμπάνια αλληλεγγύης(2006-12-09 00:00:00.0)
Απελευθέρωση των πέντε Κουβανών(2006-09-12 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πέντε(2005-04-15 00:00:00.0)
Εμπρακτη αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη(2005-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ