Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Να απελευθερωθούν τώρα

Μήνυμα αλληλεγγύης στους 5 Κουβανούς πατριώτες και στον κουβανικό λαό από την πρόσφατη Συνάντηση στις 15 Σεπτέμβρη 2006 στη Θεσσαλονίκη

Εμείς, οι μετέχοντες στη Βαλκανική Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Θεσσαλονίκη στις 15 του Σεπτέμβρη 2006 εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις νέες απειλές της αμερικανικής κυβέρνησης ενάντια στο λαό και την εθνική ανεξαρτησία της Κούβας.

Ιδιαίτερα καταγγέλλουμε τα μέτρα που υιοθέτησε η αμερικάνικη «Επιτροπή Αρωγής σε μια ελεύθερη Κούβα», που αποσκοπούν σε «επείγουσες ενέργειες που να αποτρέψουν τη στρατηγική του κουβανέζικου καθεστώτος», όπως και τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι οι ΗΠΑ «όχι απλώς δεν περιορίζονται να περιμένουν την αλλαγή στην Κούβα, αλλά ενεργοποιούνται δραστήρια στην κατεύθυνση αυτή».

Για όλους εμάς, γενικότερα για τους λαούς των Βαλκανίων, δεν είναι καθόλου δύσκολο να κατανοήσουμε το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της διακηρυγμένης αμερικανικής «αρωγής».

Τη γνωρίσαμε στο πετσί μας από τις τραγικές συνέπειες των βομβαρδισμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, από τη συνεχιζόμενη παρουσία των Νατοϊκών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή, από τις δολοφονικές πτήσεις της CIA και τα πολυάριθμα βαλκανικά κάτεργα τύπου «Γκουαντάναμο».

Τη γνωρίσαμε τέλος από τις ολέθριες συνέπειες της παλιννόστησης του καπιταλισμού και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Από τη Συνάντησή μας στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και θερμά συγχαρητήρια στο κουβανικό λαό για τα μεγάλα επιτεύγματά του και για τη σταθερή διεθνιστική αλληλεγγύη του, που εκφράστηκε με τόσες ευκαιρίες, τελευταία και στη Σύνοδο των Αδέσμευτων Χωρών, στην Αβάνα.

Μπροστά στην ένταση των απειλών ενάντια στην Κούβα κάνουμε έκκληση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο το σεβασμό της κυριαρχίας της Κούβας, την άρση του αποκλεισμού και την απόκρουση κάθε προβοκάτσιας.

Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή μας στην παγκόσμια καμπάνια αλληλεγγύης προς τους 5 Κουβανούς πατριώτες που κρατούνται παράνομα στις ΗΠΑ.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας

-- Κόμμα των Κομμουνιστών της Βουλγαρίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας

-- Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

-- Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας

-- Κόμμα Εργασίας Τουρκίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ