Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συναντήσεις και ελιγμοί

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν, χτες, κατά τριών μαχητών της «Χεζμπολάχ», που συνελήφθησαν κατά τον πόλεμο στο Λίβανο, με τη διευκρίνιση ότι «δε θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου». Οι 3 κατηγορούνται για φόνο, απόπειρα φόνου και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που δείχνει ότι η ισραηλινή ηγεσία επιμένει να μην αναγνωρίζει τη νομιμότητα της «Χεζμπολάχ», παρά το λαϊκό έρεισμα και την εκπροσώπησή της σε βουλή και κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την πραγματοποίηση έρευνας για «τον εντοπισμό τυχόν λαθών» κατά τον πόλεμο, σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, απορρίπτοντας αίτημα των εφέδρων για «ανεξάρτητη έρευνα». Από την άλλη πλευρά των συνόρων, συνεχίζονται σταθερά τα βήματα ανάπτυξης της «διεθνούς» κατοχικής δύναμης, με την Κίνα να ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει με 1.000 στρατιώτες σε αυτήν.

Μεταφέρθηκε στο απροσδιόριστο μέλλον η συνεδρίαση ισραηλινού στρατοδικείου για την απελευθέρωση 18 αξιωματούχων της «Χαμάς», μετά από έφεση της στρατιωτικής εισαγγελίας κατά της πρωτόδικης απελευθερωτικής απόφασης ετέρου στρατοδικείου. Η δημοτικότητα της οργάνωσης, μεταξύ των Παλαιστινίων, φέρεται να κατρακυλά με βάση δημοσκοπήσεις, εξαιτίας της μη αντιμετώπισης της αυξανόμενης ανέχειας.

Αυτός, ουσιαστικά, ήταν και ο λόγος των επεισοδίων μεταξύ διαμαρτυρόμενων για τη μη καταβολή των μισθών τους δημοσίων υπαλλήλων και σωματοφυλάκων του πρωθυπουργού Χανίγια, χτες, στο κοινοβούλιο στη Γάζα. Εξαιτίας τους αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Από την άλλη, διακόπηκαν και πάλι οι συνομιλίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά την επαναφορά από τη «Χαμάς» της άρνησής της να αναγνωρίσει τις προηγούμενες συμφωνίες με το Ισραήλ. Οι συνομιλίες θα επαναληφθούν μετά την επιστροφή του Προέδρου Αμπάς από τη Νέα Υόρκη, όπου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, θα συναντιόταν, χτες, με την Ισραηλινή υπουργό Εξωτερικών και μέσα στην εβδομάδα πιθανώς με τον πρωθυπουργό Ολμέρτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ