Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κοίτα ποιος μιλάει...

«Οσο προχωρούμε στις εκλογές τόσο η αντιπαράθεση ιδεών, προτάσεων και λύσεων θα φεύγει από τη σφαίρα των επικοινωνιακών τεχνικών και θα έρχεται στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής. Γι' αυτό όσο περισσότερες συζητήσεις, ανοιχτές εκδηλώσεις και δημιουργικές αντιπαραθέσεις γίνουν τόσο ευκρινέστερη και πιο αυθεντική θα είναι η ψήφος των δημοτών» (ο Κ. Σκανδαλίδης στο «ΕΘΝΟΣ»).

Γλώττα λανθάνουσα...

«Το πολιτικό μας σύστημα έχει προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών και ήδη προετοιμάζεται για το "μετά". Για τις συνέπειες που θα έχει στο συσχετισμό των δυνάμεων, στην ενδυνάμωση ή αποδυνάμωση των ηγεσιών, στον πολιτικό σχεδιασμό των κομμάτων για τις εθνικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου (το αργότερο)» (ο Μ. Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Πού είναι η σύγχυση;

«Υπάρχουν θέματα στα οποία ορισμένες τοποθετήσεις ή εμμονές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκαλούν το ολιγότερο ερωτήματα αν μη και συγχύσεις για το ακριβές ιδεολογικό στίγμα του κινήματος. Αναφερόμαστε στη διαφαινόμενη επιμονή του κ. Παπανδρέου στη "θέση του Λαυρίου" για την ανασφάλιστη εργασία των νέων ή την ξαφνική θέση του, για το άνοιγμα του Ασφαλιστικού χωρίς καν δέσμευση για τα στοιχειώδη, ήτοι τη διατήρηση των σημερινών επιπέδων, στα όρια της ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των εισφορών» (το σχόλιο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

Αξίες...

«Τα τελευταία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. είχε οργανώσει πολλές επιχειρήσεις σύλληψης του Ν. Παλαιοκώστα (...) Οι προσπάθειές τους δεν απέδιδαν καρπούς γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι ήσαν απρόθυμοι να δώσουν πληροφορίες (...) Οπως ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. "από πολλούς κατοίκους χωριών ο Παλαιοκώστας αντιμετωπιζόταν κατ' αναλογία σαν αντάρτης της Εθνικής Αντίστασης που τα είχε βάλει με τις δυνάμεις κατοχής. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν μία κακή εικόνα του ρόλου της Αστυνομίας και έβλεπαν τον Παλαιοκώστα σαν ήρωα» (το ρεπορτάζ του Β. Γ. Λαμπρόπουλου στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ