Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... ψεύδη και αποπροσανατολισμός

Ισχυρίζονται ακόμα ότι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ θα βοηθήσει στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη του Οργανισμού. Αλλος ένας ψευδής και αποπροσανατολιστικός ισχυρισμός. Ιδού γιατί: Τα έσοδα από τις πέντε προηγούμενες μετοχοποιήσεις του ΟΤΕ, διατέθηκαν για την κάλυψη του δημόσιου χρέους και όχι για την ανάπτυξη του ΟΤΕ. Ακόμα, από το 1996 που άρχισε η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, μέχρι σήμερα, χάθηκαν 21.000 θέσεις εργασίας, από τις οποίες αναπληρώθηκαν μόνο οι 6.000 από τον ιδιωτικό τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Να μη μιλήσουμε για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ, για το ότι ο ΟΤΕ χρησιμοποιήθηκε ως πιλότος για την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων των νεοπροσλαμβανόμενων σε όλες τις ΔΕΚΟ. Να μη μιλήσουμε για θέματα εθνικής ασφάλειας, με όλες τις τηλεπικοινωνίες στον απόλυτο έλεγχο του ιδιώτη.

Ας μας πουν έστω και μια περίπτωση που η ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών συνοδεύτηκε από μείωση τιμών.

Οι εργαζόμενοι ένα θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους. Οτι η πολιτική του δικομματισμού το μόνο που ενισχύει είναι τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων. Και μια πρώτης τάξης ευκαιρία για το «κόντεμα» του δικομματισμού και των συνοδοιπόρων του, είναι οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ