Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑ

ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ: «Το καρτέλ του γάλακτος δρούσε ανεξέλεγκτα από το 1997. Μέσα σε 9 χρόνια οι τιμές των παραγωγών αυξήθηκαν μόλις 6% ενώ οι τιμές για τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ και τα ψιλικατζίδικα ανέβηκαν από 34% έως και 42% (...) Η κυβέρνηση μπορεί να βάλλεται από τα - υποτίθεται - φιλικώς προσκείμενα σε αυτήν Μέσα Ενημέρωσης, ωστόσο θα βγει κερδισμένη, εάν συνεχίσει τη σύγκρουσή της τόσο με τα κυκλώματα διαφθοράς όσο και με τα καρτέλ που παρανομούν σε βάρος των νοικοκυριών» (ο Π. Αμυράς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ: «Πιστεύουν οι επιφορτισμένοι με τα επικοινωνιακά κυβερνητικά καθήκοντα ότι η κοινή γνώμη είναι δέκτης άβουλος και εύπιστος, που καταναλώνει δικαιολογίες και ωραιοποιημένες εκδοχές της πραγματικότητας (...) Διαμορφώνουν μια ατμόσφαιρα οργανωμένης σύγχυσης» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; «Η διαφθορά θα συνεχίσει να υπάρχει όσο το πολιτικό σύστημα αρνείται να αγγίζει τις δομές που τη γεννούν (...) Το μεγάλο κράτος (...) που με τον καθοριστικό παρεμβατικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή "τρέφει" τον γιγαντισμό του από τη διαφθορά» (από το κύριο άρθρο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ: «Ποτέ στο παρελθόν δεν πήρε μια υπόθεση διαφθοράς τόσο μεγάλες διαστάσεις όσο αυτή με τη ΜΕΒΓΑΛ και τον χρηματισμό στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Αυτό ίσως σε μεγάλο βαθμό να οφείλεται στον "επαγγελματισμό" που είχαν αποκτήσει στο παρελθόν πολιτικοί και κολαούζοι τους στη διαχείριση τέτοιων θεμάτων λόγω της πολύχρονης παραμονής τους στην εξουσία. Και αυτό σε αντίθεση με τους νυν διαχειριστές, οι οποίοι και "ερασιτεχνισμό" δείχνουν και προφανώς έχουν περισσότερο αρπακτικές διαθέσεις λόγω της πολύχρονης στέρησης» (ο Γιάννης Παντελάκης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ