Ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου τα πρώτα 45 ονόματα του ψηφοδελτίου της παράταξης
Motion Team |
Ο Αγάπιος Σαχίνης |
Τα παραπάνω σημείωσε ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Θεσσαλονίκη Τώρα», παρουσιάζοντας τα ονόματα των 45 πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες.
Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου παραβρέθηκαν ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ, ο Χρήστος Μπάλτος, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, κι ο Σάββας Κωφίδης, προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ.
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο Αγάπιος Σαχίνης σχολίασε την επικαιρότητα, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες με τις φιέστες εγκαινίων και την πλειοδοσία υποσχέσεων και εξαγγελιών που εξελίσσεται ενόψει ΔΕΘ από τους εκπροσώπους του δικομματισμού. Κάλεσε τον εργαζόμενο λαό να γυρίσει την πλάτη στο αποπροσανατολιστικό παιχνίδι που στήθηκε και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, βαδίζοντας προς την κάλπη. Αξιοποιώντας την πείρα που έχει από την πολιτική που εφαρμόζουν δεκαετίες τώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και οι εκπρόσωποί τους στην ΤΑ, που σήμερα προσπαθούν και πάλι να υφαρπάξουν την ψήφο του, να κάνει το αποφασιστικό βήμα και να τους μαυρίσει στις εκλογές.
Motion Team |
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου |
Τα αισιόδοξα μηνύματα, που δέχεται η «Θεσσαλονίκη Τώρα» από τις περιοδείες και τις επαφές της με το λαό της Θεσσαλονίκης, μετέφερε ο Αγ. Σαχίνης σε άλλο σημείο της συνέντευξης. Τόνισε ότι η παράταξη απέχει από την πολιτική των παρατάξεων «του σαλονιού», σημειώνοντας ότι ξεκινάει τις επαφές της καθημερινά από τις 6 το πρωί με πρώτους τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Αναφερόμενος στη συνέχεια στα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να προσθέσουν ακόμα έναν όγκο στην πόλη. Πρόσθεσε ακόμα ότι πριν από δύο χρόνια η «Θεσσαλονίκη Τώρα» είχε καταθέσει την πρόταση να μη γίνει το δημαρχείο δίπλα στο Βυζαντινό Μουσείο, αλλά όλος ο άξονας από το ΑΠΘ έως τη θάλασσα, μαζί με το Γ` Σώμα Στρατού, να γίνει ένας μεγάλος άξονας πρασίνου και πολιτισμού. Σημείωσε ότι ως κτίριο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο Αποβατικός Σταθμός του Λιμανιού ή το κτίριο του Γ` Σώματος Στρατού. Τόνισε, μάλιστα, ότι με την πρόταση της παράταξης είχαν συμπαραταχτεί τότε ο πρύτανης του ΑΠΘ, με κατάθεση προτάσεων αξιοποίησης, και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. «Ξεκαθαρίζουμε - επισήμανε - ότι δεν επιχειρούμε να κινηθούμε μικροπολιτικά, όπως κάποιοι άλλοι. Είναι πολιτικό ζήτημα η επιλογή του χώρου».