Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δεσμευμένοι με το κεφάλαιο

Είθισται κάθε χρόνο, παραμονές της Διεθνούς Εκθεσης στη Θεσσαλονίκη, οι εταίροι του δικομματισμού να πλειοδοτούν σε υποσχέσεις, προσπαθώντας να υπερσκελίσει ο ένας τον άλλο σε φιλολαϊκότητα, διότι τάχα παρουσιάζουν τη «νέα» οικονομική πολιτική τους. Λες και αυτή αλλάζει από χρόνο σε χρόνο. Παραμύθι που προβάλλεται για να γεννά κάλπικες προσδοκίες ότι ίσως η αντιλαϊκή πολιτική, που προωθούν σταθερά και της οποίας τις συνέπειες ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, μπορεί να γίνει και λίγο... φιλολαϊκή. Οι υποσχέσεις, βεβαίως, δεν κοστίζουν και η γενναιοδωρία τους είναι χωρίς αντίκρισμα. Λόγια του αέρα, το ξέρουν καλά οι εργαζόμενοι και τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, αφού πολιτική που να ενισχύει την πλουτοκρατία και ταυτόχρονα να ικανοποιεί το λαό δεν μπορεί να υπάρξει.

Η υποσχεσιολογία, ούσα ταυτισμένη με τη ΔΕΘ, για το λαό σημαίνει «φάτε μάτια ψάρια...». Η ΔΕΘ θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα και για την κυβέρνηση της ΝΔ και για το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο θα επαναβεβαιώσουν τους όρκους πίστης στο μεγάλο κεφάλαιο και θα ανανεώσουν τη δέσμευσή τους σε μια πολιτική που υπηρετεί στο ακέραιο τα δικά του και μόνο συμφέροντα.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα γεύονται χρόνια τώρα την πικρή γεύση μιας πολιτικής βαθύτατα αντεργατικής και αντιλαϊκής. Είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ στην κυβέρνηση ό,τι αλλάζει είναι προς το χειρότερο για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους. Στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία - πρόνοια, στην παιδεία, στα εργασιακά, στην πορεία των εισοδημάτων τους, των ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους, στο εισόδημα των φτωχομεσαίων αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων κλπ. Είναι αυταπάτη να πιστέψουν ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεχάσουν στο βήμα της ΔΕΘ την ταξική τους ένταξη. Αλλωστε, πάνε στη Θεσσαλονίκη έχοντας διακηρύξει νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, έχοντας βγάλει στο σφυρί ό,τι απέμεινε από δημόσια περιουσία, με δηλωμένη την προσήλωσή τους στην υλοποίηση αποφάσεων που διαμορφώνουν ένα ζοφερό μέλλον για το λαό και τα παιδιά του.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή είναι αναμενόμενο ότι οι εξαγγελίες τους εκεί θα είναι εχθρικές για το λαό και την εργατική τάξη και ευεργετικές για το μεγάλο κεφάλαιο και μόνο, χρέος του καθένα είναι να βρεθεί έξω από τη ΔΕΘ, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΣΕΑ ΕΒΕ το ερχόμενο Σάββατο. Από θέση αγωνιστική να διατρανώσει την αντίθεσή του στην πολιτική τους, αλλά και την απόφασή του να την αντιπαλέψει. Η παρουσία όλων στην πλατεία Αριστοτέλους είναι επιβεβλημένη, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή. Αυτή η πολιτική πρέπει να καταδικαστεί σε κάθε λαϊκή συνείδηση και η καταδίκη αυτή να εκφράζεται με κάθε τρόπο και μέσο. Πυκνώνοντας τις γραμμές του ταξικού κινήματος και τους αγώνες του, ενισχύοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Στηρίζοντας στις επερχόμενες δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας. Αποφασίζοντας την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ. Συμβάλλοντας κάθε άνθρωπος του μόχθου στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, παντού, στη συγκρότηση τελικά ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου, που θα ανατρέψει την εξουσία τους και θα οικοδομήσει τη λαϊκή εξουσία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ