Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΟΚ
Εκτός ΚΟ ο Γ. Παπαντωνίου

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Γ. Παπανδρέου τον βουλευτή του κόμματός του και πρώην υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος με προχτεσινές του δηλώσεις υπεραμύνθηκε της ανάγκης ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας και συγχρόνως διαφοροποιήθηκε από τη θέση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το ενδεχόμενο παρέμβασης της Δικαιοσύνης για τη συμφωνία πώλησης.

Η κίνηση του Γ. Παπανδρέου να αποπέμψει τον Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος ως υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης της Εμπορικής στην Credit Agricole με την εκχώρηση του 8%, το ξεπούλημα της οποίας σήμερα ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, δημιούργησε σοβαρά ερωτήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δήλωσή του, με την οποία έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Γ. Παπαντωνίου, αναφέρει ότι η κυβέρνηση «πούλησε, για άλλη μια φορά, φθηνά, δημόσια περιουσία», προσθέτοντας: «Οι αποκρατικοποιήσεις όταν απαιτούνται, οφείλουν να γίνουν με διαφάνεια και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την προστασία των μετόχων και του Ελληνα φορολογούμενου».

Αναφερόμενος ειδικότερα στους λόγους που έθεσε εκτός ΚΟ τον Γ. Παπαντωνίου ανέφερε: «Υπεύθυνη στάση δεν μπορεί να θεωρείται η διατύπωση προσωπικών απόψεων δημόσια, άκαιρα, χωρίς καμιά συνεννόηση και μάλιστα την ώρα μιας κρίσιμης αντιπαράθεσης. Αυτό έχει ως μόνο αποτέλεσμα να δημιουργεί σύγχυση και να προκαλεί εύλογα ερωτηματικά». Λειτουργεί, πρόσθεσε, «ως άλλοθι σε μια κυβερνητική πολιτική που έχει διασύρει την οικονομία της χώρας μας, την έχει βάλει στην περιπέτεια της επιτήρησης».

Αμεση ήταν η απάντηση του Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος αφήνοντας αιχμές προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Βασική συνιστώσα της εκσυγχρονιστικής οικονομικής πολιτικής ήταν οι διαρθρωτικές αλλαγές και η είσοδος ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Δεν κατανοώ την ενοχοποίηση τέτοιων θέσεων».

Εξάλλου, για την αποπομπή του Γ. Παπαντωνίου από την ΚΟ ενημέρωσε με επιστολή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πρόεδρο της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ