Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις εξελίξεις στην Εμπορική Τράπεζα και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών
Με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:
«Το πέρασμα του ελέγχου της Εμπορικής στην Credit Agricole αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι για τους εργαζόμενους να βρίσκονται τα ασφαλιστικά τους ταμεία ενταγμένα στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας ή στο χρηματιστήριο. Τόσο οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, όσο και η αντιπαράθεσή της με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος κάνει τις καλύτερες ιδιωτικοποιήσεις αποτελεί πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους.
Οι ιδιωτικοποιήσεις που άρχισε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν ένα και μοναδικό στόχο: Την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου, την παραπέρα ενίσχυση και συγκεντροποίησή του. Οπως κι αν γίνονται, με όποια μορφή κι αν πραγματοποιούνται το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Είναι πάντα σε βάρος των εργαζομένων.
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για τους εργαζόμενους στις τράπεζες, αλλά συνολικά για τους εργαζόμενους, να δυναμώσουν την πάλη κατά των ιδιωτικοποιήσεων και της ένταξης των αποθεματικών των ασφαλιστικών τους ταμείων στο χρηματιστήριο. Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να φύγουν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Οι τράπεζες θα υπηρετούν τους εργαζόμενους και το λαό μόνο όταν θα είναι λαϊκή περιουσία σε μια λαϊκή οικονομία και εξουσία».