Κυριακή 6 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Η σοσιαλιστική Κούβα δεν είναι μόνη της

Σχετικά με την προκλητική ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, κατά της σοσιαλιστικής Κούβας το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, σημειώνει: «H προκλητική ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, με την οποία καλεί τις αντεπαναστατικές δυνάμεις να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Κούβας, δείχνει το απύθμενο μίσος που τρέφουν κατά της σοσιαλιστικής Κούβας οι εκπρόσωποι του ιμπεριαλισμού, που μεγαλώνει όσο αυξάνονται οι αποτυχίες τους να ανατρέψουν τη λαϊκή εξουσία.

Τώρα οι ΗΠΑ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ασθένεια του συντρόφου Φιντέλ Κάστρο κλιμακώνοντας τις ωμές επεμβάσεις τους, νομίζοντας ότι βρήκαν την καλύτερη ευκαιρία να επιτύχουν στους αντιλαϊκούς στόχους τους. Με το θράσος του τρομοκράτη ο Τζ. Μπους απειλεί επιπλέον "όσους στο τωρινό καθεστώς εμποδίζουν την επιθυμία για μία ελεύθερη Κούβα"!

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την κλιμάκωση της αντεπαναστατικής επεμβατικής δράσης των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά της Κούβας. Πρέπει να μάθουν οι ιμπεριαλιστές πως η σοσιαλιστική Κούβα δεν είναι μόνη. Οι προκλήσεις και οι επιθέσεις που στρέφονται κατά του ανυπόταχτου κουβανικού λαού και του ηρωικού Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας συναντούν την καταδίκη και την αντίθεση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο!

Το ΚΚΕ εκφράζει την επαναστατική του αλληλεγγύη στο ΚΚ Κούβας και στο λαό της. Καλεί την εργατική τάξη και συνολικά τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αμέριστη και θερμή του αλληλεγγύη προς το Νησί της Επανάστασης, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας προς το σοσιαλισμό.

Η Κούβα υπερασπίζεται το μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ