Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9546

ΞΕΝΟΔΟΧEIA
Αθλιες συνθήκες δουλιάς πίσω από τη βιτρίνα της πολυτέλειας

Την άλλη όψη της αναψυχής - εμπόρευμα, αυτή της βάρβαρης εργασιακής εκμετάλλευσης, αποκαλύπτει το οδοιπορικό του «Ρ» στα ξενοδοχεία της Αττικής, αφού σύμφωνα με έρευνα οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι είχαν για το 2004 κέρδη ύψους 21,36 εκατ. ευρώ έναντι 2,49 εκατ. το 2003, δηλαδή, αύξηση μέσα σ' ένα χρόνο κατά 758%..!


ΣΕΛ.  18  -  20

Υψώνουμε ΦΩΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα

Ολοι στις κινητοποιήσεις της ερχόμενης Τρίτης για τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι. Αθήνα, στην Ακρόπολη στις 7.30 μ.μ. Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου στις 8 μ.μ.

Καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του Λιβάνου από το Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, στα πλαίσια ΝΑΤΟικού σχεδίου για τον ιμπεριαλιστικό «εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής», η αντίσταση του λιβανέζικου λαού εντείνεται. Το ΚΚ Λιβάνου κάλεσε σε παλλαϊκή ένοπλη αντίσταση, ενώ στα 70 έφτασαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης, καλώντας όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που δέχονται την επίθεση. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού μαζικού λαϊκού αγώνα αλληλεγγύης του λαού μας. Σ' αυτά τα πλαίσια είναι χρέος όλων των λαϊκών ανθρώπων να συμμετάσχουν μαζικά, μαχητικά, στην κινητοποίηση της Τρίτης 8 του Αυγούστου στην Ακρόπολη, την οποία διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, της ΝΑΣ, της ΟΓΕ και άλλων φορέων, και να απαιτήσουν να σταματήσει το έγκλημα του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από το Λίβανο, να μη συμμετάσχει ελληνικός στρατός σε όποια διεθνή στρατιωτική δύναμη μεταβεί στην περιοχή.


ΣΕΛ.  2  -  10

ΝΑΣ- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Δράση για «ανοιχτές ακτές για το λαό»

Συνεχίζουν για τρίτη Κυριακή τις κινητοποιήσεις, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και οι αγωνιστικές δημοτικές Κινήσεις στις παραλίες του Σαρωνικού με σύνθημα «Ανοιχτές ακτές για το λαό», την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προωθεί με νομοσχέδιο την πλήρη παράδοση των ακτών στο μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να τις εκμεταλλεύεται εμπορικά κερδοσκοπώντας. Ετσι η πρόσβαση των λαϊκών οικογενειών στις παραλίες θα γίνει απαγορευτική αφού ήδη ένα λαϊκό αγαθό, το μπάνιο στη θάλασσα, έχει μετατραπεί σε ένα δυσβάσταχτο γι' αυτές έξοδο.


ΣΕΛ.  12  -  13


ΚΟΥΒΑ
Σχέδια των ΗΠΑ για επέμβαση

Κλιμακώνεται η αντεπαναστατική επεμβατική δράση των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά της σοσιαλιστικής Κούβας, δράση που καταδικάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  26  -  27
ΛΑΥΡΙΟ
Δε λογαριάζουν τη ζωή...

Η ανεξέλεγκτη δράση των βιομηχάνων, με ευθύνη των κυβερνήσεων και της Αυτοδιοίκησης, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των εργαζόμενων και το περιβάλλον.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Για την «Μπολιβαριανή Διαδικασία»

Ο «Ρ», σήμερα, παρουσιάζει μέσα από τα ντοκουμέντα του πρόσφατου συνεδρίου του ΚΚ Βενεζουέλας, τη δράση των κομμουνιστών στα πλαίσια της «Μπολιβαριανής Διαδικασίας», που αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο «εργαστήρι» φιλολαϊκών αλλαγών.


ΣΕΛ.  24  -  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ