Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Κινδυνεύει το Ταμείο Νομικών

Συγκέντρωση στα γραφεία του ΔΣΑ στις 12 Ιούλη

Χωρίς την παραμικρή αντίδραση της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) και εν αγνοία της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων, παίρνονται μέτρα σε βάρος του δικηγορικού κόσμου, όπως η απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων», στα οποία περιλαμβάνεται και το δικηγορικό επάγγελμα, ενώ το Ταμείο Νομικών κινδυνεύει με κατάρρευση.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Η Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» με σύμβουλο στο ΔΣ του ΔΣΑ τον Μανώλη Κοκκινάκη και καλεί τους δικηγόρους στις 12 Ιούλη, στις 7.00 το απόγευμα σε συγκέντρωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ.

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκφράζουν την πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ, ούτε είχαν ούτε έχουν την παραμικρή διάθεση για δράση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα καθημερινά και χρονίζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δικηγόρους, αναφέρει η «Αγωνιστική Συμπαράταξη». Την ίδια στιγμή οι αποφάσεις των κυβερνήσεων, της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ χτες, γίνονται αδιαμαρτύρητα αποδεκτές από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις στο ΔΣ του ΔΣΑ που υιοθετούν την πολιτική του ευρωμονόδρομου.

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» μπροστά σ' αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με την πλειοψηφία των συνδικαλιστικών δυνάμεων της διοίκησης του ΔΣΑ να αποφεύγει να αναδείξει τα προβλήματα και να αγωνιστεί για να δώσει λύσεις, καλεί όλους εκείνους «τους δικηγόρους που δε σιωπούν και δεν υπακούουν στις αντιλαϊκές επιλογές», να παλέψουν μαζί και να δυναμώσουν τον αγώνα.

Ειδικότερα, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» καλεί τους δικηγόρους να συζητήσουν και να παλέψουν:

  • Για το Ταμείο Νομικών, του οποίου η σταδιακή μείωση των εσόδων κατά το 1/3, λόγω της κατάργησης του πόρου του φόρου μεταβίβασης ακινήτων και την καθιέρωση του ΦΠΑ, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωσή του.
  • Για τη μη εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας (ΕΚ/36/2005), που υποχρεώνει τη χώρα μας να αναγνωρίζει τίτλους ιδιωτικών πανεπιστημιακών και άλλων εκπαιδευτικών σχολών και επιβάλλει και στους δικηγόρους την εξίσωση των πτυχίων τετραετούς πανεπιστημιακής φοίτησης, με τους τίτλους σπουδών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διάρκειας ακόμη και ενός έτους.
  • Για την ουσιαστική προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ